Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Katma Değer Vergisi Oranları

Eski 06-17-2009   #7
Şengül Şirin

Cevap : Katma Değer Vergisi Oranları

Pergel
% 8
14
Silgi
% 8
14
Sulu boya ve Pastel boyalar,
% 8
15
Eğitim ve öğretim hizmetleri (Üniversite ve Yüksekokullar ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ve 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Kapsamında verilen eğitim ve öğretim hizmetleri,)
% 8
15
Öğrenci taşıma servis hizmetleri (“Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği” kapsamında verilen hizmetler)
% 8
15
Öğrenci Yurtlarında verilen hizmetler (“Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği” hükümlerine tabi yurtlarda verilen hizmetler),
% 8
16
Sinema, tiyatro, opera, operet ve bale, müze giriş ücretleri,
% 8
17
Antiserumlar (insan ve hayvan sağlığı için kullanılan)
% 8
17
İmmunglobülinler (insan ve hayvan sağlığı için kullanılan)
% 8
17
Kan ve kan kompenentleri ile kan ürünleri (insan ve hayvan sağlığı için kullanılan)
% 8
17
Aşılar (insan ve hayvan sağlığı için kullanılan)
% 8
17
Mamalar (insan gıdası olarak kullanılan)
% 8
18
Beşeri tıbbi ürünler (Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan veya ithaline izin verilen)
% 8
19
18/12/2007 tarihli ve 2007/13007 sayılı Kararnamenin eki İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 010690009014 pozisyonunda yer alan biyolojik mücadelede kullanılan parazit ve predatörler ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından zirai mücadelede kullanılmak üzere ruhsatlandırılan bitki koruma ürünleri, (3)
% 8
20
Veteriner ispençiyari ve tıbbi müstahzarlar (Veteriner kozmetikleri hariç) (Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan)
% 8
21
Ambulans hizmetleri,
% 8
21
İnsan veya hayvan sağlığına yönelik koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri (hayvan ırkının ıslahına yönelik hizmetler dahil) (İlgili Bakanlıklar tarafından ya da kanunlarla izin verilen gerçek ve tüzel kişiler tarafından yerine getirilen),
% 8
22
Dişçilikte kullanılan alçılar (3)
% 8
22
Tıpta kullanılan alçılar (3)
% 8
22
Oksijen (3)
% 8
22
Radyoaktif iyot (3)
% 8
22
Radyoaktif fosfor (3)
% 8
22
Radyoaktif karbon (3)
% 8
22
Radyoaktif kobalt (3)
% 8
22
Diğerleri (3)
% 8
22
Suni radyoaktif izotopların bileşikleri (EURATOM)(3)
% 8
22
Tedavide kullanılan kurutulmuş guddeler ve diğer organlar (toz haline getirilmiş olsun olmasın); guddelerin veya diğer organların veya bunların salgılarının tedavide kullanılan hülasaları; heparin ve tuzları; tedavide veya korunmada kullanılmak üzere hazırlanmış tarifenin başka yerinde yer almayan veya belirtilmeyen insan veya hayvan menşeli diğer maddeler (3)
% 8
22
Tıpta, cerrahide, dişçilikte veya veterinerlikte kullanılan eczacılık maddeleri emdirilmiş veya kaplanmış veya perakende satılacak şekilde hazırlanmış veya ambalajlanmış pamuklar, gaz bezleri, bandajlar ve benzeri maddeler (sargılar, sparadralar, hardal yakıları gibi) (3)
% 8
22
Bu fasılın 4 nolu notunda belirtilen eczacılık eşyası ve müstahzarları (3)
% 8
22