Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Katma Değer Vergisi Oranları

Eski 06-17-2009   #4
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Katma Değer Vergisi Oranları



% 8
2
Süt ve krema (konsantre edilmemiş, ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içermeyenler;
% 8
2
Süt ve krema (konsantre edilmiş, ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içererenler;
% 8
2
Yayıkaltı, pıhtılaştırılmış süt ve krema, yoğurt, kefir ve diğer fermente edilmiş veya asıtlığı artırılmış süt ve krema (konsantre edilmiş veya ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmış olsun olmasın veya aroma veya ilave meyva, sert kabuklu meyva veya kakao içersin içermesin)
% 8
2
Peyniraltı suyu (konsantre edilmiş olsun olmasın ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içersin içermesin); tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan tabi süt bileşenlerinden ibaret olan ürünler (ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içersin içermesin)
% 8
2
Sütten elde edilen tereyağı ve diğer katı sıvı yağlar; sürülerek yenilen süt ürünleri;
% 8
2
Peynir ve pıhtılaştırılmış ürünler;
% 8
2
Kuş ve kümes hayvanlarının yumurtaları (kabuklu, kabuksuz, taze, dayanıklı hale getirilmiş veya pişirilmiş)
% 8
2
Kuş ve kümes hayvanlarının kabuksuz yumurtaları ve yumurta sarıları (Taze, kurutulmuş, buharla veya kaynar su ile pişirilmiş, kalıplanmış, dondurulmuş veya diğer bir şekilde dayanıklılığı artırılmış) (ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler içersin içermesin) (insan gıdası olarak kullanılmaya elverişli olmayanlar hariç)
% 8
2
Tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan hayvansal menşeli ürünler
% 8
2
Tabii bal
% 8
3
Hayvan bağırsakları (tam veya parça halinde) mesaneleri ve mideleri (balıklara ait olanlar hariç) (taze, soğutulmuş, dondurulmuş, tuzlanmış, salamura edilmiş, kurutulmuş veya tütsülenmiş)
% 8
4
Ananas fidanı
% 8
4
Hindiba bitkisi
% 8
4
Hindiba kökleri
% 8
4
Köklendirilmiş çelik ve daldırmalar
% 8
4
Mantar miselleri
% 8
4
Meyveleri veya sert kabuklu meyveleri yenilen ağaçlar ve çalılar (aşılı, aşısız)
% 8
4
Sebze ve çilek fideleri
% 8
5
Patates, domates (taze veya soğutulmuş)
% 8
5
Soğanlar, şalotlar, sarımsaklar, prasalar ve diğer soğanımsı sebzeler (taze veya soğutulmuş)
% 8
5
Lahanalar, karnabaharlar, alabaşlar, yaprak lahanalar ve benzeri yenilen brassicalar, marul ve hindiba (taze veya soğutulmuş)
% 8
5
Baklagiller (kabuklu veya kabuksuz) (taze veya soğutulmuş)
% 8
5
Havuçlar, şalgamlar, kırmızı pancar, teke sakalı (salsifis), kök kerevizi, turplar ve benzeri yenilen kökler (taze veya soğutulmuş)
% 8
5
Sebzeler (pişirilmemiş, buharda veya suda kaynatılarak pişirilmiş) (dondurulmuş)
% 8
5
Kurutulmuş sebzeler (bütün halde, kesilmiş, dilimlenmiş, kırılmış veya toz halinde, fakat başka şekilde hazırlanmış);
% 8
5
Kuru baklagiller (kabuksuz) (taneleri ikiye ayrılmış, tane kabukları çıkarılmış olsun olmasın);
% 8
5
Diğer sebzeler (taze veya soğutulmuş)
% 8
5
Geçici olarak konserve edilmiş fakat bu halleriyle derhal yenilmeye elverişli olmayan sebzeler (örneği; kükürtdioksit gazı kullanılarak salamurada, kükürtlü su içinde veya diğer koruyucu eriyikler içinde);
% 8
5
Manyok, ararot, salep, yer elması, tatlı patates ve yüksek oranda nişasta veya ünilin içeren benzeri kök ve yumrular (taze, soğutulmuş, dondurulmuş veya kurutulmuş) (dilimlere ayrılmış veya “pellet! Şeklinde olsun olmasın); sagu özü;
% 8
5
Hıyarlar ve kornişonlar (taze veya soğutulmuş)
% 8
6
Geçici olarak konserve edilmiş fakat bu halleri ile derhal yenilmeye elverişli olmayan meyvalar ve sert çekirdekli meyvalar (öreneği; kükürtdikoksit gazı kullanılarak salamurada, kükürtlü su iç inde veya diğer koruyucu eriyikler içinde);
% 8
6
Elma, armut ve ayva (taze)
% 8
6
Hindistan cevizi, Brezilya cevizi ve Kaju cevizi (taze veya kurutulmuş) (kabuğu çıkarılmış veya kabuğu soyulmuş olsun olmasın);
% 8
6
Diğer kabuklu meyvalar (taze veya kurutulmuş) (kabuğu çıkarılmış veya soyulmuş olsun olmasın)
% 8
6
Meyvalar ve sert çekirdekli meyvalar (pişirilmişveya buharda veya suda kaynatılarak pişirilmiş, dondurulmuş) (ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmış olsun olmasın);
% 8
6
Meyvalar (kurutulmuş) (Gümrük Tarife Pozisyonunun 0801 ila 0806 pozisyonundakiler hariç); bu fasıldaki sert kabuklu meyvaların birbirleriyle olan karışımları;
% 8
6
Hurma, incir, ananas, Avokado armudu, Guava armudu, mango ve mangost (taze ve kurutulmuş);
% 8
6
Turunçgillerin veya kavunların (karpuzlar dahil) kabukları (taze, dondurulmuş, kurutulmuş veya salamurada, kükürtlü su içinde veya diğer koruyucu eriyikler içinde geçici olarak konserve edilmiş);
% 8
6
Diğer meyvalar (taze)
% 8
6
Kavunlar (karpuzlar dahil) ve papaya (taze);
% 8
6
Kayısı, kiraz, şeftali (nektarin dahil), erik ve çakal eriği (taze)
% 8
6
Muz (plantain dahil) (taze veya kurutulmuş);
% 8
6
Turunçgiller (taze veya kurutulmuş);
% 8
6
Üzümler (taze veya kurutulmuş)
% 8
7
Kahve (kavrulmuş veya kafeini alınmış olsun olmasın); kahve kabuk ve kapçıkları; içinde herhangi bir orada kahve bulunan kahve yerine kullanılan maddeler;
% 8

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla