Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Meyveli Pasta

Eski 06-06-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

İrmikli Meyveli Pasta



Malzemeler

Tabanı için

* 1 litre süt
* 10 yemek kaşığı şeker
* 10 yemek kaşığı irmik
* 1 paket kakaolu bisküvi

Üstü için

* 1 paket muzlu jöle
* 1 adet muz
* 1 adet şeftali









Hazırlanışı

1 Bisküvi hariç bütün taban malzemeleri sürekli karıştırılarak muhallebi kaynatılır
2 Bisküvi robottan geçirilerek ufalanır
3 Sudan geçirilmiş kelepçeli bir kalıba muhallebinin yarısı dökülür
4 Üstü ufalanmış bisküvilerle kaplanır
5 Kalan muhallebi ile bisküvilerin üstü örtülür
6 Muhallebi soğuyunca dilimlenen meyveler dizilir
7 Bu arada paketteki tarife göre jöle hazırlanır
8 Meyvelerin üzeri jöle ile kaplanır
9 Dondurulmak üzere dolaba kaldırılır
10 Jöle donduğunda kalıbın çemberi çıkartılıp servis edilir

Notlar

* Bu pastayı istediğiniz bütün meyvelerle yapmanız mümkün
* İrmikli kısmın içine badem tozu koyarsanız nefis bir tat elde edersiniz
* Kakaolu bisküvi yerine kalan kakaolu kekiniz varsa öğütüp kullanabilirsiniz

Afiyet Olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla