Konu
:
Bandıma
Yalnız Mesajı Göster
Bandıma
06-06-2009
#
1
Şengül Şirin
Bandıma
Kastamonu’dan lezzetli, pratik ve çok sağlıklı bir yemek
İçindekiler (2 kişilik)
* 2 adet yufka
* 1 adet tavk göğsü
* 2 su bardağı yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı
1
Yufkalar ortadan ikiye kesilir
2
Her parça rulo yapılır
3
Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir
4
Yufka dilimleri tepsiye dik şekilde dizilir
5
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir
6
Bu esnada tavuk göğsü haşlanır
7
Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür
8
Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur
9
Bu sırada tavuk göğsü didiklenip parçalara ayrılır
10
Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır
11
Fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır
12
Yufkaların üzerine yoğurt konulur
13
Tavuk etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağ dökülüp servis edilir
Afiyet Olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul