05-23-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tuz Hayatın Tadıdır, Ama..
Tuz hayatın tadıdır, ama 
Siz de çoğu insan gibi emeğin tadına bile bakmadan tuzluğa sarılıp tuz boca edenlerden misiniz O zaman bir kere daha düşünün Çoğu erişkin insan günde 4-6 gr tuz tüketir bu miktarın 2 4 gr hatta 1 5 grama çekilmesi tavsiye ediliyor
Yapılan çalışma sonuçlarına göre, tuz alımında %25-35 arası azalma, kalp damar hastalıkları riskini %25, bunlardan ölüm riskini ise %25 oranında azaltıyor
Bir çok insan yanlış olarak sofradan tuzluğun kaldırılmasının yeterli bir önlem olacağını düşünür Ancak unutulmamalıdır ki tat vermesi için, bozulmaması için veya yapısını uzun süre koruması için bir çok "paket yiyecek", "işlenmiş yiyecek" veya "restoran yemekleri" yüksek oranlarda tuz içermektedir
Peki tuz alımımızı nasıl azaltalım, buyurun size bazı ip uçları;- Sofradan tuzluğu kaldıralım,
- Hangi gıdaların yüksek oranda tuz içerdiklerini bilin,
- Günlük tuz alımını 1500-2400 mg a indirin
- Dışarıda restoranda tuzlu olmayan yiyecekleri tercih edin,
- Evde yemeklerde tat vermek amacıyla tuz dışında başka şeyler kullanın (çeşitli baharatlar, limon, sirke vs)
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|