05-21-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fırında Meyvelerle Dondurma
Fırında Meyvelerle Dondurma
Carte d’Or lezzetlerini, tarçın ve esmer şeker aromasıyla bütünleşmiş fırınlaşmış meyvelerle denemek isterseniz bu tarifi mutlaka deneyin
Fırında Meyvelerle Dondurma

Malzemeler,
2 adet nektarin veya şeftali
4 adet erik
30 gram toz tatlandırıcı veya esmer şeker (1 kahve fincanı)
2 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
4 top Carte d'Or Meyve Şöleni
Hazırlanışı,
Meyveleri soymadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın
Fırın tepsisine yağlı kâğıt yayıp meyveleri üstüne yerleştirin
Şekeri serpin Karanfili döverek tarçınla birlikte meyvelere ekleyin
Önceden 220ºC’de ısıttığınız fırında 20 dakika, şeker eriyip meyveler kızarana kadar pişirin
Sıcak meyveleri servis tabağına alın ve Carte d'Or Meyve Şöleni ile servis yapın
Dilerseniz tabağınızı mangoyla, çilek sosu veya benzer bir reçelle de süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
|
|
|