Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Böyle Saçmalık Görülmedi

Eski 05-05-2009   #5
fatmanur

Cevap : Böyle Saçmalık Görülmedi

Alıntı:
delishhhh tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
işte araplar işte yine satılıklar hala bu insanlara insan gözüyle bakan cahiller ve işte bizim milletimizinde %50 sinde olan şu aptal düşünce neymiş araplar önemli insanlarmış alın size önem adamlar neler yapar hale geldiler daha sonraki zamnlarda dünya nelere şahit olacak
kardeşlerim istisnalar kaideyi bozmazböle gereksiz lüzumsuz kişiler çıkıyor elbette
Kardeşim benim için şahsen araplar önemlidir çünkü Peygamber efendimizin akrabasını, Arapları sevmek ve saymak ibadettir

(Allahü teâlâ, insanlar içinden seçtiklerini Arabistan’da yerleştirdi Bu seçilmişlerden de, beni seçti O halde, Arabistan’da bana bağlı olan Müslümanları seven, benim için sever Onlara düşmanlık eden, bana düşmanlık etmiş olur) [Taberani]

(Şu üç sebepten dolayı Arabı sevin: Ben Arabım Kur’an Arapçadır ve Cennet ehlinin lisanı da Arapçadır) [Taberani, Hâkim, İbni Asakir, Abdürrazzak]

(Fakirleri sevin ve onlarla oturup kalkın Müslüman Arabı da kalbden sevin) [Hâkim]

(Arabı ve onların bekasını da sevin Çünkü onların bekası İslam’da nurdur Son bulmaları ise İslam’da zulmettir) [Ebuşşeyh]

(Ebu Bekri ve Ömer’i sevmek sünnet, buğz etmek küfürdür Ensarı sevmek imandandır, buğz etmek küfürdür Müslüman Arabı sevmek de imandandır, buğz etmek küfürdür) [İNeccâr]

(Arabı sevmek iman alameti, buğz ise münafıklık alametidir) [Hâkim, Beyheki, Dare Kutni]

bu kadar hadis herşeyi anlatıyor

Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur
Su çorak gönlüme merhametini indir
Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir