Konu
:
Balıklı Bohça
Yalnız Mesajı Göster
Balıklı Bohça
05-03-2009
#
1
TiFus
Balıklı Bohça
Balıklı
Bohça
(5 Kişilik)
Malzemeler
10 Kare Milföy Hamuru
400 gr Hamsi
1 Soğan
1 Kahve Fincanı Margarin
3 Yumurta
4-5 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Milföy hamurunu buzluktan çıkarın
Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın
Küçük parçalar halinde doğrayın
Yumurtaların ikisini katı başlayıp dilimleyin
1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın
Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın
Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin
5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın
Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz, yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın
Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın
Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
TiFus