Yalnız Mesajı Göster

Etli Kabak Dolması

Eski 05-03-2009   #1
TiFus

Etli Kabak Dolması



KebaplıKabakDolması


(6 Kişilik)



Malzemeler



6-8 adet kabak
500 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı margarin
3-4 adet taze soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik


Yemeğin Tarifi

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun

Bir tencereye margarini koyun İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin

İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin Sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla