Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı - 8 Kişilik Tarifi

Eski 05-02-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı - 8 Kişilik Tarifi



Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı - 8 kişilik TarifiMalzemeler
  • 2 kahve fincanı irmik
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
  • Şurup için: 4 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 2 adet dövülmüş karanfil
  • 1 tatlı kaşığı toz haşhaş
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı mahlep (varsa)
Tarif Bilgileri

Yapılışı
Hazırlanma süresi: 20 dk
Pişme süresi: 40 dk

Oda sıcaklığında yumurtaları ve toz şekeri derin kapta mikserle çırpın Üzerine sıvıyağı ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edip

Bir başka kapta irmiği, unu, kabartma tozunu, ceviz içini, toz haşhaşı, dövülmüş karanfili iyice karıştırın Varsa toz mahlebi de ekleyin

Yumurtalı karışıma unlu karışımı tahta kaşıkla yedirmeye çalışarak ekleyin

İyice pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın

175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dk pişirin

Şurup için,
Suyu ve toz şekeri bir tencereye koyup orta ateşte pişirin Şurup kaynamaya başladıktan sonra, ocaktan alıp ılımasını bekleyin

Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şurubu gezdirin 15-20 dk çekmesini bekleyin Sonra da dilimleyerek taze süt kaymağıyla servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla