05-02-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı - 8 Kişilik Tarifi
Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı - 8 kişilik TarifiMalzemeler- 2 kahve fincanı irmik
- 5 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
- Şurup için: 4 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 2 adet dövülmüş karanfil
- 1 tatlı kaşığı toz haşhaş
- 3 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı mahlep (varsa)
Tarif Bilgileri
Yapılışı Hazırlanma süresi: 20 dk
Pişme süresi: 40 dk
Oda sıcaklığında yumurtaları ve toz şekeri derin kapta mikserle çırpın Üzerine sıvıyağı ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edip
Bir başka kapta irmiği, unu, kabartma tozunu, ceviz içini, toz haşhaşı, dövülmüş karanfili iyice karıştırın Varsa toz mahlebi de ekleyin
Yumurtalı karışıma unlu karışımı tahta kaşıkla yedirmeye çalışarak ekleyin
İyice pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın
175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dk pişirin
Şurup için,
Suyu ve toz şekeri bir tencereye koyup orta ateşte pişirin Şurup kaynamaya başladıktan sonra, ocaktan alıp ılımasını bekleyin
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şurubu gezdirin 15-20 dk çekmesini bekleyin Sonra da dilimleyerek taze süt kaymağıyla servise sunun
|
|
|