04-20-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Meyve Ve Sebzelerin İnanılmaz Faydaları
Meyve Ve Sebzelerin İnanılmaz Faydaları!
Bir görüşe göre meyveler hemen yemek üzerine yenmemelidir Meyve
tüketiminde en uygun zaman meyvelerin yemekten iki saat önce veya iki saat sonra tüketilmesidir Çünkü, meyvelerdeki şeker, yemekten önce veya ayrı olarak daha kolay sindirilir
Meyvelerden sonra salata tipi şeylerle öğüne başlamak yararlı olur Daha sonra tahıl ürünleri ve sebzelere yer vermek besinlerin vücuda sağlayacağı yararlar açısından doğru olur
Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır
Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır
Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır Sigara içilen bir odadayken
gün boyunca ağıza iki çilek atılması önerilir
Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol
edilmesine yardım eder
Greyfurt: Sindirimi uyarır Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk
algınlığına iyi gelir Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür
Havuç: Enerji verir Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü
dengelemesine yardım eder
Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır
İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir
Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir Böbreği temizler
Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür
Kayısı: Kan yapıcıdır Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır
Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır
Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu`nca tavsiye edilmiştir
Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir
Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır
Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır Yorgunluğa ve ishale birebirdir
Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten
korunmaya yardım eder
Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır Saçlara, tırnaklara ve cilde
çok iyi gelir
Salatalık: Kasları gençleştirir Deri hücrelerine elastikiyet verir
Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır Bazı mide
kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır
Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler Karaciğeri temizler Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir
Vişne: Mineral ve vitamin deposudur Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir
|
|
|