04-19-2009
|
|
Şengül Şirin
|
Çay Saati
PONPON
HAZIRLANIŞI :
HAMURUN HAZIRLANIŞI : 
Bir bardak suyu bir taşım kaynatın İçerisine 100 gram margarin ekleyinve bir çimdik azcık tuz ekleyin Bu karışımın içine1,5 su bardağı elenmiş un atarak iyice karıştırın, 5 - 6 dakika kadar pişirmeye devam ederek hamurunuzu hazırlayın aynen un helvası gibi karıştırın
Kabı ateşten alarak ılınmaya bırakın 4 yumurtayı içine teker teker yedirerek kırın, iyice karıştırarak yumurtaları hamura yedirin 
Elde ettiğiniz hamuru elinizi sıvıyağa batırarak sıkıp sıkıp az yağlı tepsiye bırakın adeta elinizden sıyırıp atar gibi( korkmayın o pişince güzel bir görüntü oluyor)az sıvı yaglı bir fırın tepsisine ikişer parmak ara ile küçük yuvarlak hamurları bırakın 
Tepsiyi vermeden önce fırını ısıtın(tam beş dakika önce)tutun fırını ısıtıp öyle verin tepsiyi PÜF NOKTASI:FIRIN HİÇ AÇILMAYACAK…TAKİ PİŞİPDE SOGUYANA DEK İÇİNDE SOGUYACAK fırına vererek hamurlar kabarıp, üzerleri pembeleşinceye kadar aşağı yukarı 30 dakika kadar pişirin İyice soguyunca Fırından aldığınız hamurları 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurları kırmadan bıçakla tepsiden çıkarın Sıcakken enli kısımlarını kapak şeklinde kesin Hamurları bir kenara ayırın
KREMANIN HAZIRLANIŞI
Bir tencereye1 yumurta 5corba kasıgı seker, 3,5 bardak süt 50 gram yag 2 yemek kasıgı pirinc unu dolu dolu,2 yemek kasıgı normal un ve en son pişmesine yakın vanilyayı koyarak iyice karıştırın Ve buzdolabında sogutun ÇİKOLATA SOSU
Bir kaba 4 yemek kasıgıkakao ve1 su bardagı şeker,2 yemek kasıgı nişasta koyarak iyice harmanlayın Kakaolu şekere azar azar 2 su bardagı su ya da sütü kattıktan sonra kabı ateşe koyun Karışım boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin
Sos koyulaşınca kabı ateşten alın
Hazırladığınız ağzı açık hamurların içine kremalar doldurarak kapaklarını kapatın Kremalı hamurları bir servis tabağına dizin Üzerlerine çikolata sosu dökün, hazırladığınız krem şantiyle sosun üzerini de süsleyin Afiyet olsun Bu tarifde tarafımdan denenmiş ve başka yerde yoktur ona göre tarifimi kimseye vermeyin olur mu?  - CAY SAATI
BISKUVI KAPAKLI SICAK CIKOLATA

SICAK ÇİKOLATA
MALZEME- 5 Çay fincanı süt
- 300 Gram bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
YAPILIŞI
Sütü bir kapta ısıtın Çikolatayı ilave ederek kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın Tarçın,vanilya ve tozşekeri ekleyip karıştırın Ocaktan alıp fincanlara paylaştırın  
BİSKÜVİ
>
>MALZEMELER
>
>2,5 Su bardağı un
>100 gram iri çekilmiş fındık
>125 gram tereyağı
>1 su bardağı tozşeker
>2 yumurta sarısı
>1 paket vanilya
>1 tutam tuz
>30 gram bitter çikolata
>YAPILIŞI
>
>Un,fındığın 60 gramı ,tereyağı,şeker,yumurta sarısı,vanilya ve tuzu
>bir kapta yoğurun Buzdolabında 1 saat bekletin Hamur bekledikten
>sonra yarım cm inceliğinde açın Sıcak çikolatayı servis yapacağımız
>fincanın ağzıyla yuvarlaklar kesin Artan hamurlardan kapak
>tutacaklarını hazırlayın Hamurların üzerine yerleştirin 175 derece
>fırında 5-10 dk pişirin servis tabağına alıp ılınmaya bırakın
>
>30 gram çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan bisküvilerin
>kenarına fırça yardımıyla sürün ve kalan 40 gram fındığa batırın
>
>Önceden hazırladığımız bisküvileri fincanların üzerine kapatıp
>servis yapın  Afiyet olsun   
>
>NOT: Ben sıcak çikolata için 4 çay fincanı süt,160 gram bitter
>çikolata,yarım paket vanilya,yarım tatlı kaşığı tarçın
>kullandım  Bana göre tadı şekerli olduğu için,şeker ilave
>etmedim  Damak tadına göre değişir tabiki     Gelelim
>bisküvilere Öncelikle şunu belirtmeliyim  Çok çabuk
>pişiyor  Benimkiler bir anda kızardılar   Fırındanmı kaynaklandı
>bilemiyorm    Çok yanyana koymayın kabarıyor   Tepsiyi iyi
>yağlayın yapışıyor Bisküvilerin tadı bana göre şekerli
>oldu  Birdahakine şekeri azaltmayı düşünüyorum   Uyarılarım bu
>kadar       Deneyen herkese afiyet olsun   
>
>
- MUMLARIN ÖYKÜSÜ
Kategori: resim

CAY SAATİ
Kategori: serbest

KISIR
Malzemeler
2 su bardağı koftelik bulgur
2 adet soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet roka
yarım demet tere
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
yarım çorba kaşığı biber salçası
tuz, kırmızı pul biber, nane,kimyon,karabiber
1 adet limonun suyu
Yapılışı:
Bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra çelik bir tencereye boşaltın ve üzerini az geçecek kadar sıcak su ekleyip kabartın Kabardıktan sonra baharatları,ince ince doğranmış soğanları,yeşillikleri,domates salçası ve biber salçasını ekleyip güzelce yoğurun Birazda tuz ilave edin Limon suyunu ve zeytinyağını da ekleyip iyice karıştırdınız mı salatamız servise hazırdır Yanına marul ve turşu ekleyip birde çay demlediniz mi ikindi keyfiniz hazırdır
Afiyet olsun
bir tarifte http://sadiyedemir blogcu com/arkadasimizda cok tesekkürler ellerine saglik 
1 paket yumuşamış margarin 3 yemek kaşığı pudra şekeri 4 yemek kaşığı istediğimiz bir marmelat Bir karıştırma kabına sırasıyla malzemeleri ve unu koyarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak onları elimizde yassıltarak yağlanmış tepsiye koyuyoruz B u işlemi hamur bitinceye kadar yapıyoruz Daha sonra 170 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Kurabiyelerimiz soğuduktan sonrada otalarına arzu ettiğimiz bir marmelat koyarak servis yapıyoruz Ben erik marmelatı kullandım AFİYET OLSUN… 
ÇAY SAATİ
KAKAOLU PASTA

Malzemeler:
PANDISPANYASI ICIN:
4-yumurta
1s b -seker
2s b -un ( elenmis )
1p -kabartma tozu
1p -vanilya
KREMA İÇİN:
krema için hazır kakaolu pudingi 1 brd eksik
sütle pişirip kullandım en üstede krem şanti