Yalnız Mesajı Göster

Doğru Yemek Planlaması

Eski 04-15-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Doğru Yemek Planlaması



Doğru Yemek Planlaması


Sağlıklı beslenmenin ana kurallarından biri günde 3 öğün yemek yemektir Öğünlerinizde yemek planlamaları yaparken her besin grubundan yiyecekler olmasına özen göstermelisiniz
Doğru Yemek Planlaması


Enerjinizin düşmemesi, halsizlik, yorgunluk gibi olumsuz belirtileri yaşamamanız için doğru yemek planlamasının incelikleri
Bir öğünde kıymalı sebze dolması, yoğurtla birlikte yenilirse; protein, kalsiyum, vitamin başta olmak üzere her gruptan bir besin almış olursunuz
Sebze salataları taze olarak tüketilmelidir Akşam yemeği için hazırladığınız salataları öğle yemeğinde tüketmemelisiniz Kesilmiş sebzeler, bekledikten sonra mikro organizmalar üretebilir
Gün içinde dinamikseniz, ara öğünlerinizde size enerji verecek, düşük kalorili meyveler yemelisiniz Greyfurt, elma, avokado seçimlerinizin arasında yer alabilir
Bir öğünde aynı gruptan iki yemek olmamalıdır Pirinçle yapılmış dolma, pilav ve şehriye çorbası gibi yemekleri aynı öğünde bulundurmamalısınız
Yemeklerinizi hazırlarken tat uyumuna dikkat etmeniz gerekir Domates çorbası mönüde var ise domatesli makarna ya da domatesli pilav tercih etmemelisiniz Hem sunum hem de damak tadınız için önemlidir
Yemek sunumlarınız çok önemlidir Kendi zevkinize uygun ve güzel görünen yemekler hazırlayın Bu sayede beyninize az ama güzel yemekler yiyeceğim sinyalini gönderebilirsiniz
Yemeklerinizi servise hazırlarken küçük tabaklar ve küçük porsiyonlarda olmasına özen gösterin Küçük tabak içinde küçük porsiyon yemek bir göz yanılgısı sağlar ve size tabakta çok yemek varmış hissini yaşatır
Soğuk havalarda; sıcak ve enerji düzeyi yüksek, sıcak havalarda; serinletici ve hafif yiyecekler tercih etmelisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla