04-15-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Izgara Dana Pirzola
Izgara Dana Pirzola
Hem hafif hem de lezzetli kırmızı et pişirme yöntemi arıyorsanız, ızgarada dana pirzola tarifini deneyebilirsiniz Baharatlarla aroması zenginleştirilmiş, dana pirzola şık sunumu ile akşam yemekleriniz için iyi bir seçim
Izgara Dana Pirzola

Malzemeler,
2 parça dana pirzola
1 tatlı kaşığı biberiye
2 çorba kaşığı zeytin yağ
Tuz, karabiber
Garnitür için,
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
5 yaprak fesleğen
2 dilim ekmek
Hazırlanışı,
Biberiye, zeytinyağ, tuz ve kara biberi derin bir kapta karıştırın
Etleri karışıma batırıp, iyice yedirin
Buzdolabı poşetine etleri koyup, 20 dakika bekletin
Közlenmiş kırmızı biberi doğrayın
Derin bir kasede biber, sarımsak, bal, sirke ve zeytinyağını karıştırın
Soğanı piyazlık doğrayıp sirkeli karışıma ekleyin
Etleri sürenin sonunda dolaptan çıkarın
Dumansız ızgarada önlü arkalı pişirin
Ekmekleri küp küp doğrayıp, ızgarada etlerin yanına koyun
Pişen ekmekleri sirkeli karışıma ilave edip karıştırın
Servis tabağına eti ve hazırladığınızı garnitürü alın
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|