04-14-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kremalı Bezelye Çorbası
Kremalı Bezelye Çorbası
Akşam yemeklerinde sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız kremalı bezelye çorbasını tercih edebilirsiniz 1 bardak bezelye kullanılarak hazırlanan çorba, derin dondurucda kalmış bezelyeleri değerlendirme imkanı sunuyor
Kremalı Bezelye Çorbası

Malzemeler,
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
2 su bardağı sıcak su
100 gram süt kreması
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Dere otu (üzerini süslemek için)
Hazırlanışı,
Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın
Orta boy tencereye sıvıyağ ekleyip kızdırın
Soğanları tencereye ilave edip, kavurun
Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın
Su kaynadığında bezelyeleri ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin
Çorbayı ocaktan indirip, el blendırıyla ezin
Üzerine kremayı ekleyip, karıştırın
Çorbayı tekrar ocağa alıp 5 dakika karıştırarak pişirin
Pişen çorbayı kaselere alıp üzerini dere otuyla süsleyin
Afiyet olsun
|
|
|