Konu
:
Zeytinyağlı Bakla
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Bakla
04-14-2009
#
1
Şengül Şirin
Zeytinyağlı Bakla
Zeytinyağlı Bakla
Mevsimin en güzel sebzelerinden baklayı, zeytin yağıyla pişirip üzerine sarımsak yoğurt dökerek yemiş miydiniz? Şimdi, tam zamanı!
Malzemeler,
1 Kg bakla
2 Adet küçük boy kuru soğan
1 Çay bardağı zeytin yağ
1 Kase yoğurt
2 Diş sarımsak
Yarım demet dereotu
Tuz
Hazırlanışı,
Soğanları küp küp doğrayın
Tencereye zeytinyağ ekleyip, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
Baklaları ortadan ikiye ayırın ve bol suda yıkayın
Tencereye ilave edip soğanlarla birlikte bir iki kez daha kavurun
Üzerine 1 su bardağı su ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte 30-35 dakika pişirin
Dere otların ince ince kıyın ve pişmekte olan baklaların üzerine serpin
Sarımsaklı yoğurt hazırlayın
Baklaları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın
Afiyet Olsun
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul