Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Bakla

Eski 04-14-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Zeytinyağlı Bakla



Zeytinyağlı Bakla


Mevsimin en güzel sebzelerinden baklayı, zeytin yağıyla pişirip üzerine sarımsak yoğurt dökerek yemiş miydiniz? Şimdi, tam zamanı!



Malzemeler,

1 Kg bakla
2 Adet küçük boy kuru soğan
1 Çay bardağı zeytin yağ
1 Kase yoğurt
2 Diş sarımsak
Yarım demet dereotu
Tuz
Hazırlanışı,
Soğanları küp küp doğrayın
Tencereye zeytinyağ ekleyip, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
Baklaları ortadan ikiye ayırın ve bol suda yıkayın
Tencereye ilave edip soğanlarla birlikte bir iki kez daha kavurun
Üzerine 1 su bardağı su ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte 30-35 dakika pişirin
Dere otların ince ince kıyın ve pişmekte olan baklaların üzerine serpin
Sarımsaklı yoğurt hazırlayın
Baklaları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla