04-10-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Soğuk Tatlılar
MEYVELİ TRAMİSU

280 kalori Hazırlama süresi: 20 dakika 2 kişilik
Gerekli malzeme:
125 gr light labne peyniri
125 gr light yoğurt
1 çorba kaşığı bal
150 gr frambuaz
1 şeftali
Yarım su bardağı
maden suyu
4 kedidili bisküvi
Hazırlanışı
Frambuazları yıkayıp blendere alın Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre halinde ezin Şeftaliyi ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı karışıma ilave edip çırpın Bisküvileri iri iri ufalayıp 2 servis kâsesine paylaştırın Üzerine hazırladığınız frambuazlı karışımı ilave edin Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle süsleyip buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin Servis yapın
Daha hafif bir tatlı için
100 gr kavunun kalori miktarı 30, aynı miktar karpuzunki ise 10 kaloridir Bu durumda sırf karpuz
ve karpuzlu dondurma kullanarak bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz
KAYMAKLI ELMA TATLISI

4 elma
2 tatlı k tereyağı
2 çorba k kuru üzüm
1 tatlı k tarçın
4 çorba k bal
4 karanfil
yarım limon
üzeri için:
kaymak
HAZIRLANIŞI:
Elmaların kabukları soyulup çekirdek yatağı çıkarılır
elmaların her tarafına gelecek şekilde limon sürülür
daha sonra tereyağı eritilir, üzerine karanfiller alınır
eriyen tereyağı da elmaların üzerine sürülür
bir başka kapta bal, badem,üzüm ve tarçın karıştırılarak elmaların içine doldurulur
bir fırın kabın alınır üzerine yağlı kağıt ve alüminyum folyo kapatılarak fırına verilir
elmalar pişince fırından alınır Soğuduktan sonraüzerine kaymak konularak servis yapılır
MANDALİNALI BEYAZ RÜYA

MALZEMELER:
1 lt süt
9 çorba k irmik
9 çorba k tozşeker
1 p vanilya
1ç k nişasta
4 mandalina
HAZIRLANIŞI:
Tencereye ilk olarak 1 lt süt alınır süte sırasıyla
irmik, şeker,nişasta ve vanilya eklenerek göz göz
kaynayıncaya kadar pişirilir bu arada mandalinalar
kabuğu soyulamadan yuvarlak yuvarlak kesilerek
kek kalıbının tabanına yayılır hazırlanan irmikli tatlı
ilk sıcaklığı çıkınca mandalinaların üzerine dökülür
bir kaç saat buzdolabında bekletilir soğuyunca
servis tabağına ters çevirilir dilim dilim doğranarak
istenilen sos veya marmelatlarla servis edilebilir
LİMONLU CHEESE KEK
MALZEMELER:
tabanı için:
100 gr yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı
peynirli harcı için:
2 p labne peyniri
1,5 su b tozşeker
1 yumurta
yoğurtlu krema için:
1 kase süzme yoğurt
1 su b tozşeker
2 ç k un
1 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
limon sos için:
1 limon
2 çorba k tozşeker
1 çay b su
1 tatlı k nişasta
HAZIRLANIŞI:
Cheese kek için ilk olarak tereyağ eritilir bir taraftan da
1 paket yulaflı bisküvi doğrayıcıda parçalanır parçalanan
bisküviler bir kaba alınarak üzerine erimiş teryağı dökülerek
bir güzel karıştırırlır daha sonra bisküviler çemberin içine dökülür
ve iyice bastırılır diğer taraftan başka bir kapta 1 5 su bardağı şeker
ile1 yumurta çırpılır buna 2 kutu labne de eklenerek bir güzel çırpılır
hazırlanan labneli karışım bisküvilerin üzerine dökülerek daha
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişirilir bu sırada
yoğurtlu krema için; karıştırma kabına 1 yumurta ve 1 su bardağı
tozşeker alınarak çırpılır buna bir kase süzme yoğurt,limon kabuğu
rendesi ve 2 kaşık un eklenerek bir güzel çırpılır pişen kek fırından
alınıp soğumaya bırakılır soğuyup sertleşince hazır olan yoğurtlu
krema da üzerine dökülerek tekrar fırına verilir ve 10 dk daha
pişirilir kek pişerken limon sos hazırlanır bunun için;
2 çorba kaşığı şeker ve 1 çay bardağı su tencereye alınır
üzerine i limon suyu ve nişasta karıştırılarak eklenir limon sos kıvamını
bulana kadar pişirilir fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca limon sos
üzerine dökülür ve 1 gece buzdolabında bekletilerek ertesi gün servis yapılır
İNCİRLİ KAYISILI BİSKÜVİ PASTASI

MALZEMELER:
2 p petibör bisküvi
1 çorba k kakao
1 çorba k tozşeker
1 çay b süt
100 gr tereyağ
1 çay b ceviz
6 incir
6 kayısı
150 gr bitter çikolata
HAZIRLANIŞI:
2 paket petibör bisküviden 18 adet ayrılır geri kalan
bir karıştırma kabına alınır bisküvileri kırmadan üzerine iri
kırılmış ceviz,ince doğranmış kayısı ve incir, tozşeker, kakao
ve süt ilave edilir son olarak eritilmiş tereyağı da eklenerek
bisküviler parçalanarak karıştırılır daha sonra elle piramit
şekli verilir bir kaba kalan bisküvilerin yarısı dizilir üzerine
piramit konur piramitin yüzeyi eritilmiş bitter çikolatanın bir
kısmı ile sıvanır daha sonra elde kalan bisküvilerle piramitin
üstü kaplanır en son olarak kalan eritilmiş çikolata pastanın
tüm yüzeyine sürülür bir süre buzdolabında bekletilerek üzerinde
hindistan cevizi ile servis yapılır
SÜTLÜ PORTAKAL TATLISI
MALZEMELER:
1lt süt
2 su b portakal suyu ve kabuğu
1 limon suyu
1 5 su b tozşeker
5 çorba k mısır nişastası
1 p kakaolu bisküvi
süslemek için:
yeşil fıstık
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Süt tencereye alınır üzerine şeker, nişasta ,portakal suyu ve kabuğunun
rendesi eklenir limon suyu da ileve edilerek karıştırarak pişirilir fırın
kabına bisküvilerin yarısı dizilir üzerine pişen muhallebinin yarısı dökülür
daha sonra tekrar bisküvi dizilir en son kalan muhallebi dökülerek üzeri
hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süslenerek1 gece buzdolabında bekletilir
ÇİKOLATA AŞKI

MALZEMELER:
1 çorba k kakao
1 çay b sıcak su
150 gr erimiş bitter çikolata
150 gr erimiş tereyağı
1,5 su b esmer şeker
1 su b toz fındık
4 yumurta
Üzeri için:
kakao
HAZIRLANIŞI:
Bitetr çikolatayı ve tereyağını eritin
Karıştırma kabına alın Kakao ve 1 çay bardağı sıcak su
ekeleyin ve karıştırın Bu karışımı bitter çikolatalı karışıma
ekleyin Üzerine esmer şekeri ilave edin
4 adet yumurtanın sarısnı ve beyazını ayırıp sarısnı
karışma ekleyin
Üzerine 1 su bardağı to zfındık ekleyip karıştırın
Yumurta beyazlarını kar olana dek mikserle çırpın
Yumurta aklarını karışıma ekleyin
Kaseler karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 decelik
fırında pişirin
KEDİDİLLİ BALKABAĞI

MALZEMELER:
1 kg balkabağı
1 5 su b toz şeker
1 tatlı k tarçın
12 adet kedidili bisküvi
yarım su b krema
üzeri için:
1 çay b badem veya ceviz
1 kase kremşanti
HAZIRLANIŞI:
Temizlenmiş bal kabağı küp küp doğranır 1,5 su
bardağı tozşekerle beraber pişirilir pişince iyice
ezilip püre haline getirilir daha sonra azar azar
kreması ve tarçını ilave edilir daha sonra badem
de ialve edilerek karıştırılır pasta çemberi tabağa
oturtulur içine bisküvilerin yarısı dizilir üstüne kabaklı
karışım dökülür daha sonra kalan bisküviler de dizilir
ve tekrar üzerine kabaklı karışım dökülür oda
sıcakılığına gelince buzdolabına kaldırılarak birkaç
saat bekletilir
İKİ RENKLİ BALKABAĞI

MALZEMELER:
1 kat için:
4 su b süt
1 p vanilya
7 çorba k irmik
7 çorba k toz şeker
2 kat için:
1,5 su b tozşeker
1 kg balkabağı
1 paket yulaflı bisküvi
1 kase ceviz
Üzeri için:
1 kutu krem şanti
1 su b soğuk süt
HAZIRLANIŞI:
Önce balkabaklarını tozşekerle birlikte
yumuşayıncayakadar pişirin Püre yapıp
içine bisküvileri ve cevizleri ekleyerek
karıştırın Bir servis kabına yayın
Diğer tarafta süt,vanilya,irmik ve
tozşekeri pişirin Kabakların üzerine
yayın En son soğuduktan sonra üzerini
kremşanti ile süsleyerek ve dilimleyerek
servis yapalım
|
|
|