04-07-2009
|
#1
|
yesimciwciw
|
Etli Karalahana Sarması
Etli Karalahana Sarması
Malzeme: Kara lahana, kuşbaşı et, soğan, pirinç, sıvıyağ, maydanoz, sarımsak, nane, karabiber, tuz
Yapılışı:
Kara lahana sapları kırılarak yıkanır ve içi su dolu bir tencereye koyularak haşlanır Diğer taraftan sarma içi hazırlanır Kuşbaşı et iyice inceltilerek doğranır, ince kıyılmış soğan, pirinç, sarımsak maydanoz, nane, tuz, karabiber ve sıvıyağ koyularak yoğrulur Haşlanan kara lahana içerisine hazırlanan karışım koyularak parmak kalındığında sarılır ve bir tencereyi dizilir, içerisine sarmaların üzerine gelecek miktarda su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir
__________________
|
|
|