Yalnız Mesajı Göster

Prenses Pasta

Eski 04-03-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Prenses Pasta



PRENSES PASTA




Malzemeler:
Hamur :
  • 100 g margarin
  • 1 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
  • 2,5-3 çay bardağı un
  • 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema :
  • 1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 limonun suyu
  • 350 g çilek
  • 1 poşet Dr Oetker Tart Jölesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 çay bardağı su
  • 50 g beyaz çikolata




Hazırlanışı:
  • Hamur: Margarin, pudra şekeri, su, limon kabuğu rendesi, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın Bu hamurun 2/3' ini 28 cm çapındaki yağlanmış kalıbın zeminine ıslatılmış kaşık yardımı ile yayın Çatalla bir çok kez delin Kenarlık yapmak için kalan hamuru 1 yemek kaşığı un ile tekrar yoğurup kalıbın yanlarına eşit olarak 1,5-2 cm yüksekliğinde yapıştırın ve pişirin
  • Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
  • Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
  • Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
Krema:
  • Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın Limon suyunu da ilave edip 1 dakika daha çırpın
  • Bu kremayı soğuyan pasta tabanının üzerine yayıp çilekleri dizin Tart jölesini şeker ve su ile tarifine göre hazırlayın ve çileklerin üzerini kaplayın
  • Beyaz çikolatayı rendeleyip pastayı süsleyin Dolapta 1-2 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla