04-03-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Prenses Pasta
PRENSES PASTA
Malzemeler:
Hamur :
- 100 g margarin
- 1 çay bardağı Dr
Oetker Pudra Şekeri
- 2 yemek kaşığı su
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 poşet Dr
Oetker Şekerli Vanilin
- 2,5-3 çay bardağı un
- 1 poşet Dr
Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema :
- 1 poşet Dr
Oetker Krem Şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 limonun suyu
- 350 g çilek
- 1 poşet Dr
Oetker Tart Jölesi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 çay bardağı su
- 50 g beyaz çikolata
Hazırlanışı:
- Hamur: Margarin, pudra şekeri, su, limon kabuğu rendesi, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın
Bu hamurun 2/3' ini 28 cm çapındaki yağlanmış kalıbın zeminine ıslatılmış kaşık yardımı ile yayın Çatalla bir çok kez delin Kenarlık yapmak için kalan hamuru 1 yemek kaşığı un ile tekrar yoğurup kalıbın yanlarına eşit olarak 1,5-2 cm yüksekliğinde yapıştırın ve pişirin
- Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
- Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
- Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
Krema:
- Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın
Limon suyunu da ilave edip 1 dakika daha çırpın
- Bu kremayı soğuyan pasta tabanının üzerine yayıp çilekleri dizin
Tart jölesini şeker ve su ile tarifine göre hazırlayın ve çileklerin üzerini kaplayın
- Beyaz çikolatayı rendeleyip pastayı süsleyin
Dolapta 1-2 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun
|
|
|