03-31-2009
|
|
Şengül Şirin
|
Sakin Güç'ün Günlüğü
Sakin güç'ün günlüğü
'Yolunu bulamaz' denen Kılıçdaroğlu, İstanbul'u 64 gün boyunca karış karış dolaştı Çok az uyuyabildi, 4 kilo verdi CHP'ye oy patlaması yaşatan Kılıçdaroğlu, parti liderliğine yanaşmıyor

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kemal Kılıçdar-oğlu, kıran kırana geçen yarışta yoğun bir kampanya çalışmasına imza atıp herkesin takdirini kazandı 24 Ocak'ta seçim çalışmalarına start veren Kılıçdaroğlu, 38 bin 600 kilometre yol kat etti Kılıçdaroğlu 'CHP'ye yeni lider çıktı' yorumlarına,' CHP'nin başında saygıdeğer, olgun, bize yol gösteren, birikimli bir liderimiz var Benim düşüncem, yapım buna uygun değil' dedi Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş'ın cevap vermediği soruları 'gerçek patron'a, yani Başbakan Erdoğan'a soracaklarını söyledi
'Bu üçlü çok güçlü' sloganıyla kampanya yürüten eski İl Başkanı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter adayı Alper Ünlü ile kameraların karşısına geçerek, seçim sonuçlarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
VAROŞLARDA ARTIK VARIZ: 4 belediyemizi 12'ye çıkardık Beylikdüzü, Çekmeköy, Tuzla ve Beyoğlu'nda itirazlarımız devam ediyor Sayısal ve oransal olarak İstanbul'da oylarımızı artırdık CHP artık varoşlarda var, bundan kimsenin kuşkusu olmasın
TOPBAŞ'IN ENSESİNDE OLMA GÖREVİ: İstanbullu Kadir Topbaş'a yetki, bize de Topbaş'ın ensesinde olma görevi verdi İstanbul halkının çıkarlarını korumaya devam edeceğiz Topbaş'ın doğru işlerinin yanında olup, destek vereceğiz Yolsuzluklar varsa da dile getirmeye devam edeceğiz
GERÇEK PATRON BAŞBAKAN: Kadir Topbaş'ın cevap veremediği soruları Başbakan Tayyip Erdoğan'a soracağız Gerçek patron o
İSTANBUL'DAN AYRILMAM: ('Hemen Ankara'ya dönecek misiniz' sorusuna) Ben İstanbul milletvekiliyim İstanbul'a da çok sık gelip gidiyordum İstanbul'dan ayrılmam söz konusu değil
KADİR BEY'İ TEBRİK ETMİYORUM: ('Kadir Topbaş'ı özel olarak tebrik edecek misiniz' sorusuna) Kadir Bey'i tebrik etmiyorum Ama sizin huzurunuzda tebrik ediyorum
AKŞAM muhabiri Nebahat Koç, Kılıçdaroğlu'nu takibe aldı
Kılıçdaroğlu, 'Kampanya öncesinde tartılmadım ama kıyafetlerimin bollaşmasından zayıfladığımı anlıyorum' diyor AKP'nin sonuçlardan ders çıkarması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'O tek parti hükümetlerine özgü sert üslup, 'Ben her şeyi yaparım' edasıyla yola çıkıp, insanları büyük ölçüde aşağılayan bir tavrı halkımızın kabul etmediği ortaya çıktı' görüşünde
Kılıçdaroğlu'nun kampanyası
Araçla yapılan kilometre 38 bin 600 km
En çok gidilen ilçe Şişli (5 kez)
Telefon (GSM) görüşme sayısı 1 857(Sabit tel ) 341
Gelen SMS sayısı 3254
e-posta sayısı 158 bin 438
Cevaplanan e-posta sayısı 123 bin 269
İnternet ziyaretçi sayısı 626 bin 213
Mobil internet sitesi ziyaretçi sayısı 40 bin
Gönderilen e-bülten sayısı 3 milyon 660 bin
Facebook destekçi sayısı 83 bin
Facebook arkadaş sayısı 4 bin 849