Yalnız Mesajı Göster

Yağlama (Kayseri Mutfağı)

Eski 03-30-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Yağlama (Kayseri Mutfağı)



HAMUR İÇİN:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince ılık su
SOS İÇİN:
250 gr kıyma
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gr margarin
2 adet sivri biber
Kırmızı biber
maydanoz
Yapılışı: YAPILIŞI:
Kuru maya un ile karıştırılır Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır15-20 dakika bekletilir Hamurdan bezeler alınıp,tabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir Bir tavada kıyma, soğan, biber ve maydanoz kavrulur İçerisine salça eklenip karıştırılır 1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınırBir tepsiye ekmek konurÜzerine karışımdan sürülür Aynı işlem harç bitene kadar devam ederÜçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır Afiyet olsun


üzerine sarımsaklı sos ilave edebilirsiniz

her bir bazlama parçasına arasına yapılan sos ayrı ayrı sürülür ve en son 4 parcaya ayrılır

Alıntı Yaparak Cevapla