03-30-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Pavurya İçli Domatesler
8 Büyük domates
275 - 300 g konserve veye dondurulmuş pavurya eti
2 Limon, kabuğu rendelenmiş
4 Çay kaşığı limon suyu 2 Yemek kaşığı mayonez
4 Yemek kaşığı lor peyniri veya labne, süzgecten gecmiş
2 Demet tere, ince kıyılmış
Tuz ve karabiber
1 - 2 Damla Tabasco (Acı biber sosu)
Yapılışı: 1 Domateslerin başlarıni kesip bir kenara koyun Bir çay kaşığıyla dikkatlice domateslerin içini oyup cıkartın Ters cevirip bir havlu üstünde durumaya bırakın
2 Bir kasede pavurya etini, limon kabuğunu ve suyunu mayonezi ve elekten gecmiş lor peyniri karıştırın Tere, tuz, biber ve acı biber sosunu ekleyip tatlandırın Kabın kapağını kapatıp, karışımı 1 - 2 saat buzdolabına soğutun
|
|
|