Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Bir Bebeğin Yanında Hiç Konuşulmazsa Hangi Dili Konuşur { Cevapı İlginç }

Eski 03-25-2009   #6
Aragorn561

Cevap : Bir Bebeğin Yanında Hiç Konuşulmazsa Hangi Dili Konuşur { Cevapı İlginç }

farkındaysan o topluluktaki insanlar arasında hzpeygamber efendimizden tutki başka kimler vardı kimler

peygamber efendimiz anadan doğma alimdir ve ona kuran-ı kerim arapça gelmese peygamber efendimiz onu o dilde anlatmazmı ve o dili öğrenip ve diğer müslümanlara öğretip bu ALLAH ın dilidir demezmi ki arapça gelmiş peygamber efendimiz arapça iletmiştir (ki benim görüşüm bu mantıklı değilse lütfen senin yorumunu bekliyorum)

bu arada yanlış anlama ama senle ne ahbaplığımız var yağlı ballı kardeşli konuşuyorsun önce gel görüşünü bildir ben görüşümü bildireyim sonra sen görüşünü bildir ama yağdı arkadaştı falan rica ediyorum önce biraz ciddiyet lütfen ki bu konu çok önemli

ve arapça 'kutsaş faşan bir dil değil' ise niye bu kadar güzel bir edebiyatından tutki kuran-ı kerim arapça ve hala arapça duruyo ve bi o kadarda güzel bir dil o kadar güzel değilse niye bizim dilimizde en basit kelimelerde bile arapça kökenler var ve peygamberimizin konuştuğu dil ?

başta bu konuya bakarsak çocuklar niye arapça konuşmaya başladılar ? (gidip 'kutsaş faşan bir dil değil' tabirinde olmayan güzel bir dil bulamamış diyelimde arapça bulmuşlar?)

rica ediyorum ve cevaplamanı bekliyorum

saygılar