Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Saray Köftesi

Eski 03-18-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Patlıcanlı Saray Köftesi






Bugün ne pişirsem düşüncesine son işte size harika bir yemek tarifi

Malzemeler:

bir buçuk kg kemer patlıcanı- 2 çorba kaşığı domates püresi- 4 su bardağı et suyu veya su- 3 adet domates (küp doğranmış 1 demet maydanoz- tuz,karabiber ve isteğe göre sarımsak miktarını siz ayarlayın

Kızartmak için:

Sıvıyağ


Köfte malzemeleri:

yarım kg kıyma- 5-6 dal maydanoz- 1 kahve fincanı sıvıyağ- 1 adet rendelenmiş soğan- 200 gr kaşar peyniri- biraz su- tuz,karabiber

Hazırlanışı:


Patlıcanları alacalı soyup saplarını kesin Boyuna olacak şekilde, bıçak sırtı kalınlığında parçalara ayırın Bir kabın içine su ve tuz koyup patlıcanları 15 dakika bekletin Daha sonra bol suda yıkayıp bir süzgece çıkarın ve kurulayın Sıvıyağda patlıcanları altın sarısı oluncaya kadar kızartın Köfte için, tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun Köfte hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, silindir formunda şekil verin Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında 10 dakika pişirin Köfteleri kızarttığınız patlıcanlara sarın Her bir köfteden üzerine kürdan saplayınDomates püresini tavaya koyup kaynatın tuz, karabiber ve et suyunu ilave edinKüp domatesi ve ince kıyılmış maydanozu da bu tavaya ekleyin Bu sosu patlıcanlı köftenin üzerine gezdirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla