Konu
:
Patlıcanlı Saray Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Saray Köftesi
03-18-2009
#
1
Şengül Şirin
Patlıcanlı Saray Köftesi
Bugün ne pişirsem düşüncesine son işte size harika bir yemek tarifi
Malzemeler:
bir buçuk kg kemer patlıcanı- 2 çorba kaşığı domates püresi- 4 su bardağı et suyu veya su- 3 adet domates (küp doğranmış 1 demet maydanoz- tuz,karabiber ve isteğe göre sarımsak miktarını siz ayarlayın
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Köfte malzemeleri:
yarım kg kıyma- 5-6 dal maydanoz- 1 kahve fincanı sıvıyağ- 1 adet rendelenmiş soğan- 200 gr kaşar peyniri- biraz su- tuz,karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup saplarını kesin
Boyuna olacak şekilde, bıçak sırtı kalınlığında parçalara ayırın
Bir kabın içine su ve tuz koyup patlıcanları 15 dakika bekletin
Daha sonra bol suda yıkayıp bir süzgece çıkarın ve kurulayın
Sıvıyağda patlıcanları altın sarısı oluncaya kadar kızartın
Köfte için, tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun
Köfte hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, silindir formunda şekil verin
Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında 10 dakika pişirin
Köfteleri kızarttığınız patlıcanlara sarın
Her bir köfteden üzerine kürdan saplayın
Domates püresini tavaya koyup kaynatın
tuz, karabiber ve et suyunu ilave edin
Küp domatesi ve ince kıyılmış maydanozu da bu tavaya ekleyin
Bu sosu patlıcanlı köftenin üzerine gezdirip, servis yapın
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul