Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Atatürk Diyor Ki:

Eski 03-17-2009   #56
Gözyaşı
icon111

Cevap : Atatürk Diyor Ki:

ATA'dan

Ne mutlu "Türküm" diyene

Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman inkâr edemez Bizim görüşümüz ki halkçılıktır, kuvvetin, kudretin, egemenliğin, yönetimin doğrudan doğruya halka verilmesidir, halkın elinde bulundurulmasıdır Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir

"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir Ben yapabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım O halde ya istiklal ya ölüm!"

"Ulusal egemenliğimizin bir zerresini dahi vermeye yeltenenlerin kafalarını koparacağınızdan eminim"
(1923, Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri c2, s 71-72)

Geldikleri gibi giderler

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı bir türlü öğretemedim

Yurtta sulh, cihanda sulh

Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum

Memleketin efendisi hakiki müstahsil olan köylüdür

Doğruyu söylemekten korkmayınız

Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir

Türkiye Cumhuriyeti mutlu, zengin ve muzaffer olacaktır

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur

Ordular, ilk hedefiniz Akdenizdir İleri !

Büyük hedefimiz, milletimizi en yüksek medeniyet seviyesine ve refaha ulaştırmaktır

Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür

Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz

Zafer "zafer benimdir" diyebilenin, muvaffakiyet, "muvaffak olacağım" diye başlayanın ve "muvaffak oldum" diyebilenindir

Egemenlik verilmez, alınır

Egemenlik, kayıtsız şartsız ulusundur

Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir

Öğretmenler: Yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir

Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır

Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz

Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur