03-15-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tavuklu Ve Zeytinli Pide
Tavuklu ve zeytinli pide
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler:
150 gr tavuk göğüs eti
1 sivri biber
9 çekirdeği çıkarılmış zeytin
1 kırmızı biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 domates
1 su bardağı domates suyu
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber, pulbiber
2 bayat pide dilimi (üçgen şeklinde kesilmiş)
1 dal maydanoz Hazırlanışı:
*Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın Sarımsakları soyup kıyın Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve zar şeklinde doğrayın Tavuk etini zar şeklinde doğrayın
*Zeytinyağını tavada ısıtıp sırasıyla sarımsaklar, biberler ve tavuk etini soteleyin Domates ve domates suyunu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin Zeytinler ve baharatı ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın
*Tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın Dilimlenmiş pide ekmeklerini içine atıp (yumuşaması için) hemen çıkarın Tezgahın üzerine alıp ılınmasını bekleyin
*Pide ekmeğini tamamen kopmayacak şekilde enine ikiye kesin İçlerine hazırladığınız tavuk etli karışımı paylaştırın Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın
|
|
|