Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Ve Zeytinli Pide

Eski 03-15-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Tavuklu Ve Zeytinli Pide



Tavuklu ve zeytinli pide




KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:

150 gr tavuk göğüs eti
1 sivri biber
9 çekirdeği çıkarılmış zeytin
1 kırmızı biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 domates
1 su bardağı domates suyu
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber, pulbiber
2 bayat pide dilimi (üçgen şeklinde kesilmiş)
1 dal maydanoz Hazırlanışı:
*Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın Sarımsakları soyup kıyın Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve zar şeklinde doğrayın Tavuk etini zar şeklinde doğrayın

*Zeytinyağını tavada ısıtıp sırasıyla sarımsaklar, biberler ve tavuk etini soteleyin Domates ve domates suyunu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin Zeytinler ve baharatı ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın

*Tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın Dilimlenmiş pide ekmeklerini içine atıp (yumuşaması için) hemen çıkarın Tezgahın üzerine alıp ılınmasını bekleyin

*Pide ekmeğini tamamen kopmayacak şekilde enine ikiye kesin İçlerine hazırladığınız tavuk etli karışımı paylaştırın Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla