Yalnız Mesajı Göster

İncir Reçeli

Eski 03-15-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

İncir Reçeli



İncir reçeli

Piştiği mutfaklarda hoş kokusuyla hemen hissedilen incir reçelinin yapımı biraz emek isterBaşlıbaşına bir tatlı niyetine de yenilebildiğinden mutfakların kuytu köşelerinde saklanan reçeller arasında özel bir yeri vardır

İncir reçeli
KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 45 dk
Malzemeler:

500 gr incir
500 gr tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
3-4 diş karanfil
Hazırlanışı:
1 İncirlerin kabuğunu soyun Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin 5 dakika kaynatıp suyunu süzün Tekrar su ekleyip haşlayın Bu işlemi üç kez tekrarlayın İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün

2 Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını


Alıntı Yaparak Cevapla