Yalnız Mesajı Göster

Portakal Reçeli

Eski 03-15-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Portakal Reçeli



Portakal reçeli



Malzemeler:

1 kg portakal
2 kg tozşeker
4 su bardağı su
2 limon tuzu

Hazırlanışı:

*Portakalların bütün olarak kabuklarını kazıyın ve soğuk su dolu bir kabın içinde 4 saat bekletin 2 litre kadar suyu geniş bir tencerede kaynatın Portakalları suya bütün atıp birkaç dakika haşlayın Portakalları çıkarır çıkarmaz hemen soğuk suya daldırın Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın Portakalları tencerenin içinden alın Soğumaya bırakın 4 bardak su ve 2 kilo şekeri reçeli hazırlayacağınız tencereye alın Şerbet kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın Portakalları zar şeklinde doğrayıp şerbetin içine ilave edin Reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin Limon tuzunu ekleyip 3 dakika daha pişirin Ocaktan alın Soğuyunca cam kavanozlara aktarıp sıkıca kapatın Oda ısısında veya buzdolabında muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla