Yalnız Mesajı Göster

Cevap : İran’da Kadınlar Baş Kaldırıyor

Eski 03-13-2009   #9
dejavu2009

Cevap : İran’da Kadınlar Baş Kaldırıyor

Alıntı:
VANDETTA tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Evet şeriat baskıcı değildir,bu yüzden insanoğlunun dünyada varolma amacını sordum,bunu doğru olarak cevaplarsanız,şeriat tarafından belirlenen kuralların otoriterliğinin,insanların yanlış yola sapmaması için alınmış önlemler olduğunu da anlarsınız,bunu en iyi Osmanlı uyguladı bu yüzden 'ahlak' altın çağını yaşadı,dolayısıyla insanlık

Cezalar hakkında pek bir bilgim yok açıkcası,ama eşi evde olmadığı zamanlarda 1 derecede akrabası haricinde birini evine kabul etmesinin doğru olmadığını biliyorum,cezasını ise bilmiyorum

Şeriatın kuralları katı gibi duruyor ancak adildir,bahsettiğiniz değiştirme işlemi ise insanların koyduğu yasalar iin geçerli olabilir

Sanırım şunu birkez daha belirtmem gerekiyor,şeriat özlemcilerinden biri kesinlikle değilim,sadece menemen olayında olduğu gibi,esrarkeşler üzerinden şeriat kötü birşeymiş gibi empoze ediliyor,bu yüzden cevap veriyorum,bırakalım içerisinde bulunduğumuz düzen yürüsün ama şeriatı karalayarak değil

Sevgili Vandetta,
Şeriat baskıcı değil peki baskı yapan kim? Neden baskı yapıyor? Niçin baskı yapılır?
" İnsanlar yanlış yapmasın diye mi? "
Eğer cevap bu diyorsan
Kısmen bu dediklerin doğrudur o zaman
Neden mi? İnsanlar hür olmak isterler Bu özgürlük bazen çok kötü sonuçlar doğurabiliyor Bunun önlenmesi gerekiyor Nasıl mı?
Kanunlar ve Eğitim ile
Eğer şeriat baskıcı değilse insanlar mı baskı kuruyor nedensiz
Nedensiz çünkü şieriat baskıcı değil diyorsun Ya da insanlar aşırı özgürlük yanlısı mı acaba?

İnsanın dünyada varolma amacını tam anlamıyla açıklayan nedir?
Yalnızca ölüm birşeyler anlatmaya çalışıyor insanlara sağır ve dilsiz bir biçimde; sağır ve dilsiz diyorum çünkü gidip bakma şansınız yok Artık önemli olanda insanların ölümü nasıl anladığıdır kendi kültür ve düşünceleriyle

Osmanlı İmparatorluğunun gerçek anlamda çok mükemmel bir düzen kurmuştu Ama içinde yaşayan insanların istekleri farklılaşınca düzen bir anda uçuverdi

İnsanlara istediğin olanağı sun, yine farklı olanı arayacaktır
Acaba insan doyumsuz mu? yoksa hayat mı adil?

Şeriatın kuralları katı gibi duruyor ancak adildir,bahsettiğiniz değiştirme işlemi ise insanların koyduğu yasalar iin geçerli olabilir
Sanırım şunu birkez daha belirtmem gerekiyor,şeriat özlemcilerinden biri kesinlikle değilim,sadece menemen olayında olduğu gibi,esrarkeşler üzerinden şeriat kötü birşeymiş gibi empoze ediliyor,bu yüzden cevap veriyorum,bırakalım içerisinde bulunduğumuz düzen yürüsün ama şeriatı karalayarak değil

Şeriat kanunlarına ihtiyacımız olmadığı kesindir Çünkü düşünebilen milletvekillerimiz;
suçları caydırıcı hale gitirebilecek kanunları çıkarabilirler! başlarını seçim sandıklarından çekerek yapabilirler değil mi?
daha akılcı çözümler vardır değil mi?
Allah'ın sonsuz ilmi vardır Biz sayısız çözüm bulabiliriz değil mi?

Çünkü; öldürülen genç bir evladın hesabını bir anneye nasıl verebilirsiniz? suçluyu kısa zamanda bırakarak mı yoksa af çıkararak mı (daha fazla suç işlesin diye?)

Ya da küçük kızlara tecavüz edenleri bir BÜYÜK olarak affetmek mi? (tecavüzcü benim büyük destekçim diyerek?)
O kızın hali ne olacak? büyüyecek mi? kim hesabını verecek bunların?

Ya da başka kötülükler yapanlar ?????

İyi ve doğru insanlar diğer insanlara zarar verilmesini istemezler
Kimse kötüyü yaşamasın dileğimiz bu

Şeriatı karalamak bir yana
İnsanlar düşünebilen varlıklardır
Muhakkak bir konu hakkında fikir belirtebilirler değil mi?
Eğer bir insan yanlış yapıyorsa ben kişi için "Bu yanlış yapıyor" derim
Başkaları bunu karalamak olarak algılarlarsa diyecek bir sözüm olmaz!!

Cezalar hakkında pek bir bilgim yok açıkcası,ama eşi evde olmadığı zamanlarda 1 derecede akrabası haricinde birini evine kabul etmesinin doğru olmadığını biliyorum,cezasını ise bilmiyorum

75 yaşında ki bir teyze yerine kendini koyar mısın?
(Biraz empatiden bir zarar gelmez)

Eşi neden korkuyor? Kara kalpli mi? Yoksa onun yanlış yapmasından mı korkuyor?
Hangi yanlışı yapmasından korkuyor?
75 yaşındaki teyze o insanları evine hangi düşünceyle almış olabilir?
Kendini 20'lik genç kız mı sandı acaba?
(Bahsetmeye çalıştığım konu cinselliktir)
O eve giren kişiler cinselliği düşünerek mi içeri girdi?
Herkes bu konuda hem fikir olduğu için mi yaşlı teyze ceza aldı?
O eve giren kişiler başkası olduğu zamanda teyze ceza alacak mı?
O toplumdan başkaları içeri girince yaşlı teyze ceza alacak mı?
O toplum başka birşey düşünemiyor mu?
O toplum bir yere giderken cinselliği düşünmeden edemiyor mu?
Bu düşünce kokuşmuşluğun ifadesi değil mi?

????????

İLGİNÇ BİR DİZİ;

http://www,dizimag,com/stephen-hawki...eady-dizi.html
Alıntı Yaparak Cevapla