Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Çay Bisküvisi

Eski 03-11-2009   #1
yesimciwciw

Peynirli Çay Bisküvisi




Malzemeler:

1 su bardagi kepekli un

1 su bardagi kabartmaz tozlu un (veya 1 su bardagi un + 1 tatli kasigi kabartma tozu)

1 cay kasigi tuz

3 yemek kasigi tereyagi veya margarin

1 tatli kasigi kuru mercankosk veya kekik

1/2 ila 2/3 su bardagi arasi rendelenmis cedar peyniri veya beyaz peynir, sert kasar peyniri

1/2 su bardagi sut (veya yetecek kadar)

Arzuya gore 1/3 su bardagi kiyilmis ceviz veya pekan cevizi

Yapilisi:

2 cesit unu ve tuzu (eger kullaniliyorsa kabartma tozunu) birlikte bir kaba eleyin Buzdolabindan cikarilmis katiyagi bicakla kucuk parcalara kiyip una parmak uclariniz ile yedirin Mercankosk veya kekik ve peyniri ilave edip yumusak bir hamur elde etmeye yetecek kadar sut ilave edip hamur yapip biraz yogurun Firini 425F (210C) dereceye isitin Hafif unlanmis tezgahta veya tahtanizda merdane ile yaklasik 2 cm kalinliginda acin Tirtikli hamur kesme aleti ile veya bicakla kareler kesip yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin
Kullaniyorsaniz hamurlarin ustune firca ile sut surup kiyilmis ceviz serpistirin
12-15 dakika arasi pisirin Sicak veya ilik servis yapin

__________________





Alıntı Yaparak Cevapla