Konu
:
Vezir Parmağı
Yalnız Mesajı Göster
Vezir Parmağı
03-11-2009
#
1
yesimciwciw
Vezir Parmağı
VEZİR PARMAĞI:
2 su b
su
50 gr
margarin
1 tatlı k
tozşeker
1 çay k
tuz
2,5 su b
un
3- 4 yumurta
1 çorba k
nişasta
Kızartmak için:
sıvıyağ
Şerbeti için:
3,5 su b
tozşeker
2,5 su b
su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI:
Tencereye 2 su bardağı suyu alın
Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip
susyun kaynamasını sağlayın
Su kaynadıktan sonra üzerine 2
5 su bardağı unu ekleyin
Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin
Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları
kırarak devamlı karıştırın
En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin
Hamurdan vezir parmağı şeklini verin
Soğuk sıvıyağa alın
Vezir parmağını kızartın
Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp
kaynatın
Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün
__________________
yesimciwciw
Kullanıcının Profilini Göster
yesimciwciw tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul