Yalnız Mesajı Göster

Zeka testi....

Eski 01-21-2007   #1
asyaland

Zeka testi....

1 dakikaniz ve 10 tane de sorunuz var:

asagidaki sorulari tam 1 dk içinde yanitlamaya çalis

bir kagit kalem al ve yanitlarini not et, ve her soruya bir defa bakmaya çalis oldukça ilginç bir zeka testi :))

1 bazi aylar 30, bazilari 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardir?

2 doktorunuz size 3 hap verir ve bunlari yarimsar saat arayla almanizi tavsiye ederse, ilaçlarin tamamini bitirmeniz ne kadar sürer?

3 gece saat sekizde yatiyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum?

4 30'u yarima bölüp 10 eklediniz, kaç etti?

5
bir çiftçinin 17 koyunu vardi sürüde salgin hastalik oldu, dokuzu agir hastalandi, digerleri öldü çiftçinin kaç koyunu var?

6 sadece bir tek kibritiniz var, içinde bir gaz lambasi, bir gaz sobasi, ve birde mum bulunan karanlik ve soguk bir odaya girdiniz önce hangisini yakarsiniz?

7 adamin biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzarali bir ev insa ediyor evi kocaman bir ayi ziyaret ederse bu ayi ne renk olur?

8 3 elma vardi ikisini aldim kaç elmam var?

9 musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldi?

10chicago' dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullaniyorsunuz pittsburgh' da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi cleveland' da 8 yolcu indi, 6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi 20 saat sonra philadelphia'ya vardiginizda soförün adi neydi?