03-05-2009
|
|
VANDETTA
|
Cevap : Said Nursi niçin sakal bırakmamış, evlenmemiş, cuma namazına ve hacca gitmemişti
Saidi Nursi bazen cuma namazlarını terk mi ediyordu? Bunu ilk defa okudum gerçekten hayret verici,yanlış hatırlamıyorsam Nursi'nin 'yaşasın zalimler için Cehennem' diyede bir sözü vardı,ve yine yanlış hatırlamıyorsam muhatabı Abdulhamit idi,bu yüzden Nursi'ye hep temkinli yaklaşmışımdır,ayrıca bu cemaate katılan bir arkadaşım birgün karşıma geçip;
Hıristiyanlar Allah'ı inkar etmiyorlar,sadece Hz Muhammed a s mı peygamber olarak kabul etmiyorlar,Allah'ın varlığını inkar etmediklerinden dolayı onlara kafir diyemeyiz o halde onlara ne diyeceğiz diyince abartısız 2 dk bön bön gözlerinin içerisine bakmışımdır
İmanın ilk şartı nedir dedim,cevapladı,eeee dedim başka bir şey demedi,bu fikri cemaatte mi aklına soktular dedim cevaplamadı,neyseki sonrasında onları bıraktı  
Bu yurt dışında açılan okullarda öğrencilere türkçe öğretildiğini yalanlayan bir çok kişiyide dinledim,gerçekmidir yalanmıdır bilemem ama iddialarına göre,tvlerde gösterdikleri çocuklar seçme ve milletin karşısına çıkarılmak için sadece onlara türkçe öğretiliyormuş  
Demek Nursi bazen Cuma namazlarını terk ediyormuş hayret yav,Nursi'de illaki üst üste üç kez cuma namazını terkedenin dinden çıktığını tövbe edip tekrardan kelimei şehadet getirmesi gerektiğini biliyordur heralde başka bir bildiğide vardır,hala şaşıyorum yav Nursi,Saidi Nursi cuma namazlarına gitmiyordu alla alla şaşılacak iş
|
|
|
|