03-05-2009
|
|
yesimciwciw
|
Belayı Kendi İstemiş
Fakir bir adamın ömrü boyunca hiç çocuğu olmamıştı Karısı bir gün hamile kaldı Doğum yaklaştığında Allah rızası için bir adak adadı ve şöyle mırıldandı:
"Eğer Allah bana bir oğlan çocuğu nasip ederse,sırtımdaki hırkamdan başka neyim varsa,fakir fukaraya dağıtacağım "
Kadının günü geldiğinde,nur topu gibi bir oğlan çocuğu dünyaya getirdi,Fakir adam sevincinden havalara uçmuştu Sözünde durup adağını yerine getirdi
O sıralarda ben de o şehirden ayrılıp Şam taraflarında bir yerlere yerleşmiştim Aradan yıllar geçti,doğduğum yerleri özlemiştim Döndüğümde içimde,o fakir adamla oğlunu görme arzusu belirdi Oturduğu mahalleye uğrayıp halini hatrını sorayım,dedim Fakat onları yerinde bulamadım Dediler ki:
"O adam şimdi zindanda yatıyor "
Öylesine iyi bir insandı ki,duyduğuma şaşırmıştım "Neden?"diye hayretle sordum
"Oğlu bir gün şarap için kavga etti,sonra da birinin canına kıyıp şehirden kaçtı Onu bulamayınca babasını yakaladılar 'Saklandığı yeri biliyorsun'diye sıkıştırdılar Şimdi boynunda zincir,ayaklarında prangalar var!"
Başımı üzüntüyle önüme eğdim "Demek ki zavallı adam bu belayı,yıllarca yalvarıp kendi istemiş!"
|
|
|