Konu
:
**Türkistan Pilavı**
Yalnız Mesajı Göster
**Türkistan Pilavı**
02-26-2009
#
1
su perisi
**Türkistan Pilavı**
malzemeler:
1 kg baldo pirinç (yaklaşık 4 su bardağı)
400 gr havuç (3 orta boy)
400 gr soğan (2 orta boy)
yarım paket teremyağ
600 gr net(kemiksiz) kuzu sotelik et
2 kaşık salça
2 bardak haşlanmış nohut
tuz
karabiber
1 kaşık tereyağ
hazırlanması:
1
pirinçleri ıslatın
havuçları rendeleyin
soğanları el ile küçük küçük doğrayın
(blendır ile lezzetli olmuyor
)
2
teremyağı eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavrun
üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin
(etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala sertse biraz sıcak su ekleyin) pişmesine yakın havuç koyun
et ile beraber pişirmeye devam edin
3
2 kaşık salçayı, tuzu, arzuya göre biraz karabiberi ve haşlanmış nohutları tencere ekleyin
daha önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave edilip, malzemenin üstünü bir serçe parmağı inceliğinde geçecek şekilde sıcak su ilave edin
önce biraz hızlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çektirin
üstüne tereyağı parça parça koyarak demlenmeye bırakın
4
servis öncesi pilavı iyice karıştırarak büyükçe bir kase içine koyun ve servis tabağına ters çevirin
yanına turşu veya domates,salatalık ve ayranla servis yapın
10 kişilik
__________________
su perisi
Kullanıcının Profilini Göster
su perisi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul