Konu
:
Arpacık Soğanlı Tavuk ve Kepekli Pirinç Pilavı...
Yalnız Mesajı Göster
Arpacık Soğanlı Tavuk ve Kepekli Pirinç Pilavı...
02-26-2009
#
1
su perisi
Arpacık Soğanlı Tavuk ve Kepekli Pirinç Pilavı...
tavuk malzemeleri:
4 adet tavuk but (veya baget)
20-25 adet arpacık soğan
4-5 diş taze sarımsak
2 orta boy havuç
bir avuç maydanoz
pilav malzemeleri:
2 su bardağı kepekli pirinç
zeytinyağı
3 su bardağı kaynar su
tuz
tavuğun hazırlanması:
1
tavuk butların derilerini, arpacık soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyun
2
havuçları bıçakla kazıyın ve soğanlarla aynı büyüklükte doğrayın
3
tüm malzemeleri varsa wok tavaya yoksa geniş bir teflon tavaya koyun
tavukları arasıra çevirerek pişirin
servis yaparken tavuğun üzerine birkaç maydanoz yaprağı serpin
pilavın hazırlanması:
1
2 su bardağı kepekli pirinci bir kaseye alın
üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 10 dakika bekletin
2
pilav tavasına zeytinyağını alın
pirinçlerin suyunu süzdürün ve tencereye ekleyin
arasıra karıştırarak -annemin tabiriyle madeni para sesi çıkarana kadar- kavurun
3
kavurduktan sonra 3 su bardağı kaynar suyu ve tuzu ilave edin
harlı ateşte pirinçler suyu çekmeye başlayana kadar pişirin
daha sonra ateşi iyice kısın ve pirinçlerin tamamen pişmesini sağlayın
pişince altını kapatın
4
tencerenin üstüne bir kağıt havlu serin
kapağı kapalı vaziyette pilavı demlendirin
__________________
su perisi
Kullanıcının Profilini Göster
su perisi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul