Yalnız Mesajı Göster

Arpacık Soğanlı Tavuk ve Kepekli Pirinç Pilavı...

Eski 02-26-2009   #1
su perisi

Arpacık Soğanlı Tavuk ve Kepekli Pirinç Pilavı...




tavuk malzemeleri:
  • 4 adet tavuk but (veya baget)
  • 20-25 adet arpacık soğan
  • 4-5 diş taze sarımsak
  • 2 orta boy havuç
  • bir avuç maydanoz
pilav malzemeleri:
  • 2 su bardağı kepekli pirinç
  • zeytinyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • tuz
tavuğun hazırlanması:
1 tavuk butların derilerini, arpacık soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyun
2 havuçları bıçakla kazıyın ve soğanlarla aynı büyüklükte doğrayın
3 tüm malzemeleri varsa wok tavaya yoksa geniş bir teflon tavaya koyun tavukları arasıra çevirerek pişirin servis yaparken tavuğun üzerine birkaç maydanoz yaprağı serpin
pilavın hazırlanması:
1 2 su bardağı kepekli pirinci bir kaseye alın üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 10 dakika bekletin
2 pilav tavasına zeytinyağını alın pirinçlerin suyunu süzdürün ve tencereye ekleyin arasıra karıştırarak -annemin tabiriyle madeni para sesi çıkarana kadar- kavurun
3 kavurduktan sonra 3 su bardağı kaynar suyu ve tuzu ilave edin harlı ateşte pirinçler suyu çekmeye başlayana kadar pişirin daha sonra ateşi iyice kısın ve pirinçlerin tamamen pişmesini sağlayın pişince altını kapatın
4 tencerenin üstüne bir kağıt havlu serin kapağı kapalı vaziyette pilavı demlendirin

__________________

Alıntı Yaparak Cevapla