Yalnız Mesajı Göster

Düğmeli Kurabiyeler

Eski 02-17-2009   #1
Berna
Icon7

Düğmeli Kurabiyeler






Malzemeler:
  • 180 gr tereyağı,
  • oda sıcaklığında,
  • dörtte üç su bardağı toz şeker,
  • 1 yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya,
  • 2 su bardağı kekun (ya da 2 su bardağı un + 1 paket kabartma tozu),
  • 2 veya 3 yemek kaşığı kayısı reçeli,
  • 2 veya 3 yemek kaşığı ahududu reçeli

Yapılışı:
  • Fırını 155 C’ye getirin
  • İki fırın tepsisine yağlı kâğıt serin
  • Tereyağı ve şekeri iyice birbirine yedirin
  • Varsa bunun için mikserinizin düz başlığını kullanın
  • Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın
  • Unu ilave edip özleşene kadar karıştırın
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
  • Elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin
  • Her bir kurabiyenin ortasına işaret parmağınızla bir miktar bastırın(Hamurun derinliğini ortalayacak kadar)
  • Oluşan boşluklara 1 çay kaşığı reçel doldurun
  • Birinci tepsiyi fırının orta gözüne koyup 12 dakika pişirin
  • Pişince fırın teline alıp soğutun, aynı işlemi ikinci tepsi içinde gerçekleştirin
  • Hepsi soğuyunca servis tabağına alın

NOT: Bu malzemelerle, Toplam 30 -35 adet kurabiye çıkıyor



__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Alıntı Yaparak Cevapla