Konu
:
**Yanıç**
Yalnız Mesajı Göster
**Yanıç**
02-16-2009
#
1
su perisi
**Yanıç**
MALZEMELER:
1 Kg un
Yarım Kg ıspanak
Yarım kg kıyma
3 Adet orta boy kuru soğan
Tereyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
İç malzemesi:
Ispanaklar yıkanıp doğranır, Kıyma bir tavada kavrulur
Yemeklik doğranmış soğanlar içine konur tuz ve karabiber ilave edilir
Soğanlar kavrulunca içine ıspanaklar ilave edilir
Rengi değişene kadar karıştırılıp ocağın altı kapatılır
Hamurun yapılışı:
Yarım ilodan az fazla kadar un, su ve az tuz ilavesi ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur
10 dk
kadar dinlendirilir
küçük küçük bezeler halinde ayrılır
Normalde büyük açıp tabakla kesme yöntemi de uygulayabilirsiniz ama yerim dar olduğu için ben bu şekilde yaptım
Merdane yardımı ile açtığımız hamurun yarısına iç malzememizden koyup kapatırız
Tereyağını diğer ocakta Hafif eritin
Bir fırça yardımı ile pişen hamurlarımızın üzerine sürüp haifi yağlayacağız
Bu hem yumuşak olması için, hem de lezzet için gerekli
Bu arada teflon tavayı ocağa koyup ısıtalım
Hamurlarımızı teflon tavada yağsız pişirip (aynı gözleme usulunde olduğu gibi) tabağa aldıktan sonra üzerini tereyağı ile arkalı önlü hafif yağlayacağız
Bu işlemden sonra isteğe göre tuz serpiştirebilirsiniz
Bu arada hamurlar pişerken diğer taraftan yanıçlarımızı hazırlamya devam edelim
Pişme ve yağlama işi bittikten sonra yanına arzuya göre ayran çay ile servis yapabilirsiniz
Yanıç malzemesinin içi olarak ben otlu peynir de kullandım
Ev halkı bu tadı beğendi sizlere de alternatif tat olsun diye tavsiye ederim
Afiyet olsun!
__________________
su perisi
Kullanıcının Profilini Göster
su perisi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul