Konu
:
**Ciğer Yahnisi**
Yalnız Mesajı Göster
**Ciğer Yahnisi**
02-16-2009
#
1
su perisi
**Ciğer Yahnisi**
Ciğer Yahnisini pişirirken kendimce bir denemede bulunduğum ilaveyi de paylaşacağım sizler ile
Üzüm sirkesi:)
Her seferinde ilk tadına bakan kimse , lezzetinin diğer yahnilerden daha güzel olduğunu söylediğ için bu ilaveyi paylaşmaktan çekinmedim açıkcası
Buyrun tarifi aşağıda efendim:)
MALZEMELER:
Bir adet Koyun ciğeri
4-5 Adet soğan
2-3 Adet Domates
2 Adet çarliston biber
Bir kaşık salça
3 Kaşık sıvıyağ
Maydanoz
Karabiber
Tuz,
Su,
Bir tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Yapılışı:
Ciğer yıkanıp suyu süzüldükten sonra kuşbaşı doğranır
Bir tencereye biraz su konarak içine ciğeride ilave edip kavuralım
Biraz iri doğradığımız soğanları daha sonra üzerine ilave edelim
Soğanlar yumuşayınca içine ince doğradığımız biberleri ilave edelim
Küçük küçük doğradığımız domatesleri de kattıktan sonra ara da karıştırarak soteye devam edelim karışımın rengi değişince pişmeye başlamış demektir :)
Karışımın tam üstüne gelecek şekilde kaynamış su ilave edelim ama burada su ilave ederken dikkatli olmalıyız çünkü çok sulu olmaması gerekiyor
Ciğerler pişmeye yakın tuz, karabiber, bir tatlı kaşığı üzüm sirkesini de ilave edip kaynamaya bırakalım
Yaklaşık 15 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım
Pişen ciğerimizi servis tabağına alarak üzerini maydanoz ile süsleyelim
Ben pul biber ilavesi de yaptım
Afiye Olsun!
__________________
su perisi
Kullanıcının Profilini Göster
su perisi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul