Malzemeler: Keki:6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 3 yumurta 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu Şerbeti:1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı nescafe yarım su bardağı toz şeker Muhallebisi:2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1lt süt 5 yemek kaşığı toz şeker inmeye yakın 50gr tereyağı piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti Hazırlanması:Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor) Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın Kek piştikten sonra 3-4 dak havalandırın Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin