Konu
:
Muzlu Kek
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Kek
02-11-2009
#
1
Şengül Şirin
Muzlu Kek
Malzemeler
2 muz
125 gr tereyağı
1
5 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı limon suyu
Sütü ısıtıyoruz ve limon suyunu ekleyerek 15 dakika bekletiyoruz
Muzları çatalla ezerek püre haline getiriyoruz
Yumurta, toz şeker, vanilya ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını mikserle çırpıyoruz ve limonlu sütü ekliyoruz
Un ve kabartma tozunu harmanlayıp, eleyerek ilave ediyoruz
Muz ile cevizi de ekleyip karıştırıyoruz
Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba döküyoruz ve 180 C’ye ısıttığıız fırında pişiriyoruz
Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz
Ben hamurun yarısını ayırıp, 2 kaşık kakao ekledim ve kek kalıbına kakaolu ve sade karışımı alacalı olarak döktüm
Ve kekim soğuduktan sonra Muzlu Creme-ole hazırlayarak, kekimin üzerini bununla kaplayarak servis ettim
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul