Konu
:
Biezik Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Biezik Kebabı
02-11-2009
#
1
Şengül Şirin
Biezik Kebabı
Biezik Kebabı
Malzemeler:
4 adet tercihen irice patlıcan
500gr
kuşbaşı tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı mısır unu
1 silme yemek kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı karabiber
yeterince kürdan
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup boyuna yarım cm
kalınlığında dilimlere kesin
Derin ve geniş bir tepsi veya kapta patlıcanları süte yatırıp bekletin
Tavukları sıvıyağda bir tencerede soteleyin
Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatın
Patlıcanları sütten çıkarıp her bir patlıcan dilimine birer kaşık sotelenmiş tavuk koyup rulo sararak kürdanla tutturun
Kebapları önce süte sonra mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartarak kağıt havlu serilmiş tabağa alın
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul