Yalnız Mesajı Göster

Biezik Kebabı

Eski 02-11-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Biezik Kebabı



Biezik Kebabı




Malzemeler:

4 adet tercihen irice patlıcan
500gr kuşbaşı tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı mısır unu
1 silme yemek kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı karabiber
yeterince kürdan
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup boyuna yarım cm kalınlığında dilimlere kesin
Derin ve geniş bir tepsi veya kapta patlıcanları süte yatırıp bekletin
Tavukları sıvıyağda bir tencerede soteleyin Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatın
Patlıcanları sütten çıkarıp her bir patlıcan dilimine birer kaşık sotelenmiş tavuk koyup rulo sararak kürdanla tutturun
Kebapları önce süte sonra mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartarak kağıt havlu serilmiş tabağa alın
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla