02-11-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Çiğ Börek

Malzemeler:
3 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
yaklasik 1 su bardagina yakin su
1 orta boy sogan
250 gr kadar kiyma
tuz, karabiber
kizartmak icin siviyag
Yapilisi:
Sogani ince dograyip az siviyagda pembelesene kadar kavurun
Kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin Tuz, karabiberini ekleyip hazir hale getirin
(bu asamada isterseniz kavrulmus kiymanin icine haslanmis bezelye, misir taneleri, kup kup dogranmis havuc veya sadece sote edilmis mantar ekleyebilirsiniz Veya kiymali icin ustune serpmek icin iri rendelenmis kasar, mozarella peyniri hazirlayabilirsiniz )
Unun icine tuzu karistirip suyu yavasca ekleyerek yumusakca bir hamur yapin
15-20 dakika hamurunuzu dinlendirdikten sonra 8-10 parcaya ayirip bezeler yapin
Merdane ile unlu tezgahta ince acin
Hazirladiginiz icten ve ilave ediyorsaniz peynirden serpistirin yuvarlak hamurun yarisina
Diger yarisini ustune kapatip kenarlardan bastirin
Kizgin yagda her iki tarafini kizartip kagit havlu serilmis servis tabagina aktarin
|
|
|