Konu: Çiğ Börek
Yalnız Mesajı Göster

Çiğ Börek

Eski 02-11-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Çiğ Börek







Malzemeler:

3 su bardagi un

1 tatli kasigi tuz


yaklasik 1 su bardagina yakin su


1 orta boy sogan


250 gr kadar kiyma


tuz, karabiber


kizartmak icin siviyag



Yapilisi:


Sogani ince dograyip az siviyagda pembelesene kadar kavurun

Kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin Tuz, karabiberini ekleyip hazir hale getirin

(bu asamada isterseniz kavrulmus kiymanin icine haslanmis bezelye, misir taneleri, kup kup dogranmis havuc veya sadece sote edilmis mantar ekleyebilirsiniz Veya kiymali icin ustune serpmek icin iri rendelenmis kasar, mozarella peyniri hazirlayabilirsiniz)

Unun icine tuzu karistirip suyu yavasca ekleyerek yumusakca bir hamur yapin

15-20 dakika hamurunuzu dinlendirdikten sonra 8-10 parcaya ayirip bezeler yapin

Merdane ile unlu tezgahta ince acin

Hazirladiginiz icten ve ilave ediyorsaniz peynirden serpistirin yuvarlak hamurun yarisina

Diger yarisini ustune kapatip kenarlardan bastirin

Kizgin yagda her iki tarafini kizartip kagit havlu serilmis servis tabagina aktarin

Alıntı Yaparak Cevapla