Konu
:
Mezardan Önce annenize koşun !!
Yalnız Mesajı Göster
02-08-2009
#
1
bonsoir
Askerlik arkadaşım Dan ile onun metalik mavi arabasına portatif soğutucumuzu ,eski kotlardan keserek yaptığımız şortlarımızı ve tişörtlerimizi koyup Fort Mcellan askeri üssününana kapısından çıkışımızdan bu yana tam 26 yıl geçmişti
Elimizde hafta sonu izin belgelerimizle ve ordudan aldığımız harçlıklarımızla floridaya doğru yola koyulduk
Sahilde hoşça vakit geçirmeye karar vermiştik
Aylardan mayıstı ve hava çok güzeldi
Arabanın üstünü ve müziği sona kadar açmıştık
Birmingham a varınca mola vedip anneler gününü kutlamak için telefon etmek istedik
Annem alış-verişten yeni dönmüştü
Sesinden bu özel günü ailemle birlikte geçiremiyeceğim için sesi üzgündü ,anladım
"İYi yolculuklar ,dikkatli gidin seni çok özleyeceğiz "dedi
Arabaya döndüğümde Dan'in yüzündeki ifadeden onunda benim gibi suçluluk duyduğunu anladım
Oturduk düşündük ve annelerimize çiçek göndermeye kararverdik
Birmingham'ın güneyinde bir otoparka arabamızı park ettikten sonra en yakın çiçekçiye gittik
Göndereceğimiz çiçeklere birer not yazıp haftasonumuzu annemiz yerine sahilde geçireceğimiz için kapıldığımız suçluluk duygusunu hafifletmeye çalıştık
Çiçekçi küçük bir erkek çocuğunun belliki annesine çiçek seçmesinde yardımcı oluyordu
Bir kenarda çiçeklere eklenecek notlarımızı yazarak bekledik
Denize ve sahile bir an önce kavuşmak için sabırsızlanıyoırduk
"Annemin bu çiçekleri çok seveceğinden eminim
!!" Dedi küçük çocuk,"Annem karanfilleri çok severdi
Mezarlığa gitmeden önce !!" diye sözlerini sürdürdü,"Bahçemizden kopardığım çiçekleri de ekleyeceğim
"
Dan'e baktım küçük çocuğun elinde çiçeklerle gururla dükkündan çıkmasına ve babasının arabasına binmesini izledik birlikte
Çiçekçi "Siz nasıl bir şey istiyorsunuz?"diye sordu
Küçük çocuk onu da çok duygulandırmıştı sesi titriyordu
"sanırım istemiyoruz!!
"dedi Dan
Yazdığımız notları çöp kutusuna attık
Ve dükkandan çıkıp arabaya bindik
Dan " Pazar akşamı 5 te alırım seni !! " dedi,annemin evine bıraktı beni
Arabadan tatil çantamı çıkarmaya çalışırken "Tamam !" dedi
Florida'ya başka sefer gidebilirdik
Çocuklar ana-babalarının kötü örnekleriyle bozulmaya devam ettikçe yeni bir dünya kurulamazz
A
Carrel
DostÇa KalıN
:56:58
alıntı
bonsoir
Kullanıcının Profilini Göster
bonsoir tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul