02-06-2009
|
#1
|
|
su perisi
|
*Kar Beyaz*


Malzemeler:4 yumurta,1tepeli su bardağı un,1su bardağı şeker,yarım paket k tozu,on yaprak kadar ıspanak
kreması:4 su bardağı süt,6 yemek kaşığı un,6 yemek kaşığı şeker,2yemek k hindistan cevizi,100gr margarin veya tereyağı,1 paket vanilya
Yapılışı:yumurta ,şeker ve ıspanak robotun bıçaklı ucuyla iyice çırpılır daha sonra mikserle köpürene kadar tekrar çırpılır içine unu ve k tozu katılır biraz daha karıştırılıp yağlanmış tepsiye dökülür önceden ısıtılmış fırına konur ve 10 dakika kadar pişirilir
yağ ve vanilya hariç,krema malzemeleri pişirilir,ocaktan alınınca içine yağ ve vanilya katılır iyice çırpılır soğuyunca pandispanyanın içine sürülür üzeri krem şanti ile süslenir
Not:ben pandispanyayı küçük ve dikdörtgen dört tane aliminyum kaplara bölerek bir seferde pişirdim çıkarıncaher birisini ortadan ikiye böldüm ,böylece 8tane parça elde ettim bu 8 parçadan da iki tane baton pasta elde ettim siz büyük bir tepside pişirip,uzunlamasına dört parçaya bölerek aynı şekli verebilirsiniz
__________________
|
|
|
|