Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı-Sucuklu Sarma Börek

Eski 02-06-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kıymalı-Sucuklu Sarma Börek




Malzemeler
6 ad yufka
100 gr margarin
50 gr tereyağı

İç Harcı İçin:

250 gr kıyma
1 ad kuru soğan
1 kaşık sıvı yağ
1-2 yemek kaşığı küp doğranmış sucuk
1 yemek kaşığı salça
Karabiber,Tuz
Küp doğranmış kaşar peyniri ( 16 ad küp)

Üzeri İçin:

2 ad yumurta
1 su bardağı galeta unu

Soğanı yemeklik doğrayıp 1 kaşık sıvı yağda pembeleştirin Salçayı ekleyip eriyene kadar karıştırın Kıyma, küp sucuk ve baharatları ilave edip karıştırarak iyice kavurun
Margarin ve tereyağını birlikte eritin
Yufkalardan birini tezgaha yayın Eritilmiş yağ karışımını her yerine sürdükten sonra 2 yufkayı da üzerine serin, aynı şekilde yağlayın Son olarak 3 yufkayı da serip 3 katı birlikte 8 üçgen olacak şekilde bir bıçak yardımıyla bölün Her bir üçgenin sivri uç kısmına 1 yemek kaşığı kıymalı harç ve 1 ad küp kaşar peyniri koyun Uçtan başlayıp geniş kenara doğru, kenarları katlayarak sarın
Hazırlamış olduğunuz ruloları önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak yağlanmış fırın tepsisine alın

Diğer 3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın 200° fırında üzeri kızarana dek pişirin
Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla