01-31-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Maydonozlu Omlet
Maydonozlu Omlet 
Yemek yapmaya başlayan herkesin ilk denemelerinden biri olan omleti damak tadınıza göre birçok değişik şekilde yapabilirsiniz Omlet yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yumurtayı bir çırpıcı veya çatalla iyice çırpmaktır, böylece omletiniz güzel kabarır
MALZEMELER
2 tane yumurta
6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş kara biber
40gr dil peyniri
1 tatlı kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları bir kaseye kırın, tuz, karabiberi ve maydanozları ekleyip bir yumurta çırpıcısıyla iyice çırpın Dil peynirini tiftin Yapışmaz bir tavayı ısıtın ve tereyağını eritin Yumurtaları tavaya dökün, eşit yayılması için yumurta çırpıcısıyla tavada da birkaç tur karıştırın Omlet pişmeye başlayınca yarısının üstüne dil peynirini serpin Omletin altı pişip yumurtaların rengi değişince tavayı hafifçe sallayarak omleti ikiye katlayın Omleti söğüş domates salatalık ile sıcak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|