Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Havuç

Eski 01-30-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Zeytinyağlı Havuç



Zeytinyağlı Havuç
Bu günlerde bol bol ve taze taze bulunan havuçlarla deneyebileceğiniz, hafif ve lezzetli bir alternatif…
Malzemeler
  • 1 kg havuç
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Havuçların kabuklarını temizleyip verevine kesiyoruz Soğanı küp şeklinde doğruyoruz (Ben yarım soğan ve 8-10 adet arpacık soğan kullandım) Zeytinyağını tencerede ısıtıyoruz, soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavuruyoruz
Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz Pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz Ilınınca servis tabağına alıyoruz ve üzerine kıyılmış dereotu serperek servis ediyoruz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla