Yalnız Mesajı Göster

Cevap : TEK DİN İSLÂM -1- (Tüm Peygamberler Müslümandır) (Allah İndinde Din İslamdır)

Eski 01-29-2009   #2
KILIÇ
Varsayılan

Cevap : TEK DİN İSLÂM -1- (Tüm Peygamberler Müslümandır) (Allah İndinde Din İslamdır)



(2 bakara 130) “ve kim rağbet eder milletinden (başkasına) ibrâhîmin ancak kim (ki) adileşti nefsi (onun) ve elbet muhakkak süzüp seçtik onu dünyâda ve elbette o sonrakinde (âhirette) elbet düzgünlerden (sâlihlerden)”.

(2 bakara 131) “dediğinde ona düzenleyeni (rabbi) (onun) teslim ol , dedi teslim oldum düzenleyenine (rabbine) evrenlerin”.

(2 bakara 132) “ve tavsiye etti onu ibrâhîm oğullarına (onun) ve ya’kûb ; ey oğullarım elbette allâh süzüp seçti sizin için dîni , böylece , ölmeyin ancak ve siz teslim olanlar (müslümanlar)”.

(2 bakara 133) “yoksa oldunuzmu tanıklar hazır olduğunda ya’kûba ölüm , dediğinde oğullarına neye kulluk edersiniz benden sonra dediler kulluk ederiz tanrına ve tanrısına babaların ibrâhîm ve ismâîl ve ishâkın tanrının bir olanına ve biz ona teslim olanlarız (müslümanlarız)”.

2 bakara 134) “o (bir) ümmet , muhakkak geçip gitti , ona ne kazandı ve size ne kazandınız ve sorulmazsınız neden ki oldular işliyorlar”.

(2 bakara 135) “ve dediler olun yahûdî (hûden) veyâ hıristiyan (gerçeğe) ulaşırsınız , de bilakis milleti ibrâhîmin şirkten uzak (hanîf) ve olmadı ortak edenlerden (müşriklerden”.

(2 bakara 136) “deyin güvendik (îmân ettik) allâh’a ve ne indirildi bize ve ne indirildi ibrâhîme ve ismâîle ve ishâka ve ya’kûba ve torunlara ve ne getirildi mûsâya ve îsâya ve ne getirildi peygamberlere düzenleyenlerinden (rablerinden) ayırmayız arasını her hangi birinin onlardan ve biz ona teslim olanlarız (müslümanlarız)”.

(2 bakara 137) “böylece güvenirlerse (îman ederlerse) örneğine neyin (ki) güvendiniz (îmân ettiniz) ona böylece muhakkak (gerçeğe) ulaştılar ve vaz geçerlerse böylece başka değil onlar bölücülüktedirler böylece yeterli olacak sana onlara karşı allâh ve o gereğince çok işiten (es semî’) gereğince çok bilen (el alîm)”.

(2 bakara 138) “boyası allâh’ın ve kim daha güzel allâh’dan boyaca ve biz ona kullarız”.

(2 bakara 139) “de delilleşiyormusunuz bizimle allâh (konusun)da ve o düzenleyenimiz (rabbimiz) ve düzenleyeniniz (rabbiniz) ve bize işlerimiz ve size işleriniz ve biz ona özelleştirenleriz (ihlaslılarız)”.

(2 bakara 140) “yoksa diyormusunuz elbette ibrâhîm ve ismâîl ve ishâk ve ya’kûb ve torunlar oldular (idiler) yahûdî (hûden) veyâ hıristiyan de sizmi daha iyi bilen yoksa allâh’mı ve kim daha zâlim kimden (ki) söylemedi bir tanıklığı indinde (olduğu halde) allâh’tan ve değil allâh gâfil olanla bir neden (ki) işliyorsunuz”.

(2 bakara 141) “o (bir) ümmet muhakkak geçti gitti ona ne kazandı ve size ne kazandınız ve sorulmazsınız neden (ki) oldular yapıyorlar”.

Alıntı Yaparak Cevapla