Yalnız Mesajı Göster

metaz (çerkez yemeği)

Eski 01-26-2009   #1
cansel
Varsayılan

metaz (çerkez yemeği)




İçindekiler:

hamuru :
un,tuz,su

iç malzemesi :
avcarla kavrulmuş patates püresi

sosu :
domates salçası,toz biber,tuz,dövülmüş sarımsak,nar ekşisi,yağ,su

sosun yapılışı :
yağda
salça,sarımsak,tuz,toz biber kavrulur,üzerine istenilen kıvamına göre
su ilave edilir su konulduktan sonra kaynayınca nar ekşide ilave
edilir biraz karıştırılıp kapatılır

Hazırlanışı:

hamur bezesi açılınca istenilen büyüklüğe göre (en küçük çay bardağı olabilir) bardağın ağız kısmıyla kesilir beze bitene kadar
yuvarlak hamur parçalarının içine iç harcından konulur ikiye kapatılır
sonra büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır
içine en az 20şer olarak matazlar atılır
matazlar suyun yüzüne çıkınca süzekle alınır, üzerinede sos ilave edilir

__________________




worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla