01-26-2009
|
#1
|
|
cansel
|
metaz (çerkez yemeği)
İçindekiler:
hamuru :
un,tuz,su
iç malzemesi :
avcarla kavrulmuş patates püresi
sosu :
domates salçası,toz biber,tuz,dövülmüş sarımsak,nar ekşisi,yağ,su
sosun yapılışı :
yağda
salça,sarımsak,tuz,toz biber kavrulur,üzerine istenilen kıvamına göre
su ilave edilir su konulduktan sonra kaynayınca nar ekşide ilave
edilir biraz karıştırılıp kapatılır
Hazırlanışı:
hamur bezesi açılınca istenilen büyüklüğe göre (en küçük çay bardağı olabilir) bardağın ağız kısmıyla kesilir beze bitene kadar 
yuvarlak hamur parçalarının içine iç harcından konulur ikiye kapatılır 
sonra büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır 
içine en az 20şer olarak matazlar atılır 
matazlar suyun yüzüne çıkınca süzekle alınır, üzerinede sos ilave edilir
__________________
worapsow adige
|
|
|
|